دوره ۱۰، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۳ )                   جلد ۱۰ شماره ۳ صفحات ۲۶۲-۲۴۷ | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.BUMS.REC.1402.419


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

dorrani M, alborzi R. Estimating the number of human resources required for radiology and CT scan units in educational and medical centers in Birjand city based on the workload index (WISN) in 2021. JMIS 2024; 10 (3) :247-262
URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-523-fa.html
درانی مریم، البرزی روح اله. برآورد تعداد نیروی انسانی مورد نیاز واحدهای رادیولوژی و سی تی اسکن مراکز آموزشی و درمانی شهر بیرجند بر اساس حجم کار (WISN) در سال ۱۴۰۱. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. ۱۴۰۳; ۱۰ (۳) :۲۴۷-۲۶۲

URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-۱-۵۲۳-fa.html


کارشناسی ارشد، آموزش و بهسازی منابع انسانی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
چکیده:   (۵۸۹ مشاهده)
هدف: عدم توجه به تعداد نیروی انسانی مورد نیاز در بخش های بیمارستان، کارایی و اثربخشی خدمات را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف این پژوهش برآورد نیروی انسانی مورد نیاز در واحدهای رادیولوژی و سی تی اسکن مراکز آموزشی و درمانی شهر بیرجند با استفاده از روش WISN می با شد.
رو ش ها: مطالعه حاضر، از نوع توصیفی بود که به صورت مقطعی در سال 1401 در مراکز آموزشی درمانی شهر بیرجند انجام و از روش شاخص حجم کار جهت تعیین نیروی انسانی مورد نیاز استفاده شد. برای تعیین اجزاء حجم کار از روش برگزاری جلسات کارشناسی، برای سنجش زمان استاندارد از روش زمان سنجی، برای تعیین عوامل مرتبط با زمان کاری در دسترس از مصاحبه و قوانین و سیستم پرسنلی و برای تعیین حجم کار سالانه از طریق سیستم اطلاعات بیمارستان و بررسی دفاتر ثبت فعالیت ها استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار اکسل استفاده شد.
نتایج: نتایج محاسبات شاخص حجم کار نشان داد تعداد نیروی انسانی موجود در واحدهای رادیولوژی و سی تی اسکن مراکز آموزشی و درمانی شهر بیرجند در مقایسه با تعداد نیروی مورد نیاز بیشتر است. همچنین در مطالعه حاضر شاخص نسبت وایزن بالای یک محاسبه شد که نشان دهنده عدم وجود فشار کاری بر پرسنل و مازاد نیرو در این واحدها می باشد.
نتیجه گیری: سازماندهی درست و اثر بخش نیروی انسانی در بیمارستان می تواند علاوه بر کنترل هزینه ها و افزایش بهره وری، ارائه خدمات ایمن و با کیفیت را تضمین نماید. مدیران سلامت می توانند از طریق برقراری تناسب بین تعداد نیرو و حجم خدمات ارائه شده و تاکید بر تنظیم برنامه های آنکالی و افزایش پذیرش مراجعین سرپایی در مراکز درمانی باعث افزایش بهره وری در ا ین واحدها گردند.
واژه‌های کلیدی: منابع انسانی، شاخص حجم کار، روش WISN
متن کامل [PDF 588 kb]   (۲۹۲ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/1/27 | پذیرش: 1403/5/27 | انتشار: 1403/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb