دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 277-266 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 99/11/53/1995

Khosravi R, Lotfi S, Ramezanghorbani N. A Study on the Work Ethic status and Its Associated Factors in Farabi Hospital, Tehran, Iran. JMIS 2023; 9 (3) :266-277
خسروی رقیه، لطفی شورش، رمضانقربانی ناهید. بررسی وضعیت اخلاق کار و عوامل مؤثر بر آن در کارمندان بیمارستان فارابی تهران. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1402; 9 (3) :266-277

گروه جامعه شناسی و برنامه‌ریزی اجتماعی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
هدف توسعه اخلاق کار در فرهنگ کار جامعه متضمن توسعه و پیشرفت می‌شود. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت اخلاق کار و عوامل مؤثر بر آن در بیمارستان فارابی انجام شد.
روش ها در مطالعه حاضر از روش پیمایش و پرسش‌نامه استاندارد اخلاق کار برای سنجش اخلاق کار استفاده شده است. این مطالعه مقطعی در سال 1399 در بیمارستان فارابی تهران انجام شد. بااستفاده‌از روش سرشماری از کلیه پرسنل شاغل در بیمارستان، درمجموع 616 نفر از کارکنان پیمایش شدند. تجریه‌وتحلیل داده‌ها با نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 20 انجام شد.
یافته ها براساس نتایج تحقیق، نمره میانگین اخلاق کار و هریک از ابعاد آن برحسب متغیرهای رابطه استخدامی، تعداد دفعات دریافت تقدیر و تشویقی، سابقه خدمت، سطح تحصیلات و پایگاه اجتماعی‌اقتصادی کارکنان تفاوت معناداری دارد، اما میانگین نمره شاخص‌های اخلاق کار برحسب جنسیت، وضعیت تأهل و میزان درآمد تفاوت معناداری ندارد.
نتیجه گیری تلاش در راستای ارتقای سطح اخلاق کار می‌تواند افزایش بهره‌وری را درپی داشته باشد. باتوجه‌به نتایج تحقیق و با هدف ارتقا سطح اخلاق کار و شاخص‌های آن در سازمان، رویکرد بیمارستان درخصوص سیستم تقدیر و تشویق و همچنین پرداختی‌ها باید مورد بازبینی قرار گیرد.
متن کامل [PDF 5075 kb]   (283 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (162 مشاهده)
دریافت: 1402/6/4 | پذیرش: 1402/7/4 | انتشار: 1402/7/9