Ethics code: 99/11/53/1995
گروه جامعه شناسی و برنامهریزی اجتماعی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
چکیده: (664 مشاهده)
هدف توسعه اخلاق کار در فرهنگ کار جامعه متضمن توسعه و پیشرفت میشود. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت اخلاق کار و عوامل مؤثر بر آن در بیمارستان فارابی انجام شد.
روش ها در مطالعه حاضر از روش پیمایش و پرسشنامه استاندارد اخلاق کار برای سنجش اخلاق کار استفاده شده است. این مطالعه مقطعی در سال 1399 در بیمارستان فارابی تهران انجام شد. بااستفادهاز روش سرشماری از کلیه پرسنل شاغل در بیمارستان، درمجموع 616 نفر از کارکنان پیمایش شدند. تجریهوتحلیل دادهها با نرمافزار آماری SPSS نسخه 20 انجام شد.
یافته ها براساس نتایج تحقیق، نمره میانگین اخلاق کار و هریک از ابعاد آن برحسب متغیرهای رابطه استخدامی، تعداد دفعات دریافت تقدیر و تشویقی، سابقه خدمت، سطح تحصیلات و پایگاه اجتماعیاقتصادی کارکنان تفاوت معناداری دارد، اما میانگین نمره شاخصهای اخلاق کار برحسب جنسیت، وضعیت تأهل و میزان درآمد تفاوت معناداری ندارد.
نتیجه گیری تلاش در راستای ارتقای سطح اخلاق کار میتواند افزایش بهرهوری را درپی داشته باشد. باتوجهبه نتایج تحقیق و با هدف ارتقا سطح اخلاق کار و شاخصهای آن در سازمان، رویکرد بیمارستان درخصوص سیستم تقدیر و تشویق و همچنین پرداختیها باید مورد بازبینی قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1402/6/4 | پذیرش: 1402/7/4 | انتشار: 1402/7/9