دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1404 1404 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 304-289 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.NUMS.REC.1402.017


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tadayon H, Ahmadian H, Sadeqi Jabali M. Usability Evaluation of the Admission, Discharge, and Transfer System: A Combined Expert-Based and User-Based Approach. , JMIS. 2025; 11 (3) :289-304
URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-645-fa.html
تدین حمیدرضا، احمدیان حدیثه، صادقی جبلی منیره. ارزیابی کاربردپذیری سیستم پذیرش، ترخیص و انتقال بیماران: یک رویکرد ترکیبی از روش شناختی و مبتنی بر کاربر. , اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1404; 11 (3) :289-304

URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-645-fa.html


مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات در امور سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (191 مشاهده)

هدف: مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کاربردپذیری ماژول پذیرش، ترخیص و انتقال یک سیستم اطلاعات بیمارستانی با استفاده از رویکردهای مبتنی بر خبره و مبتنی بر کاربر انجام شد.

روش‌ها: این مطالعه مقطعی در سال ۱۴۰۴ در دو بیمارستان آموزشی نیشابور انجام شد. کاربردپذیری سیستم با استفاده از روش شناختی توسط سه ارزیاب خبره در حوزه مدیریت اطلاعات سلامت بررسی شد. مشکلات شناسایی شده براساس شش حیطه کاربردپذیری طبقه‌بندی و شدت آن‌ها با استفاده از مقیاس شدت نیلسن تعیین شد. ارزیابی مبتنی بر کاربر با استفاده از پرسشنامه کاربردپذیری سیستم‌های کامپیوتری انجام شد. کل کاربران واجد شرایط مطالعه ۳۶ نفر بودند که همگی با استفاده از سرشماری در مطالعه وارد شدند. داده‌ها در نرم‌افزار SPSS تحلیل شدند و نتایج با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی ارائه شدند.

نتایج: در ارزیابی شناختی، ۲۸ مشکل کاربردپذیری شناسایی شد که بیش از نیمی از آن‌ها دارای شدت عمده یا بحرانی بودند. بیشترین تعداد مشکلات (۷ مشکل) در حیطه کارآیی و اثربخشی مشاهده شد. شدیدترین و خفیف‌ترین مشکلات به ترتیب مربوط به حیطه خطا با میانگین ۳/۲۶ و حیطه رضایت کاربر با میانگین ۱/۴۷ بود. میانگین کاربردپذیری کلی سیستم از دیدگاه کاربران ۵/۰۶ از ۷ بود.

نتیجه‌گیری: روش‌های مبتنی بر خبره و مبتنی بر کاربر، جنبه‌های متفاوت و مکملی از کاربردپذیری را ارزیابی می‌کنند. استفاده همزمان از این دو رویکرد می‌تواند ارزیابی جامع‌تری از کاربردپذیری سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی ارائه داده و شواهد ارزشمندی برای بهبود طراحی و توسعه این سیستم‌ها فراهم کند.


 
متن کامل [PDF 634 kb]   (36 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1405/4/8 | پذیرش: 1405/7/12 | انتشار: 1404/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2026 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb