دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 335-324 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nezhad Matouri R, Kohi Rostami M, Dashtafkan A R, Habibian M, Momtazan M. Readiness Level of Librarians and Public Libraries Affiliated to Abadan University of Medical Sciences for Providing Health Information. JMIS 2023; 8 (4) :324-335
نژادمطوری رائد، کوهی رستمی منصور، دشت افکن احمدرضا، حبیبیان میلاد، ممتازان محبوبه. امکان‌سنجی ارائه خدمات اطلاعات سلامت در کتابخانه‌های عمومی شهرستان‌های تابع دانشگاه علوم‌پزشکی آبادان. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1401; 8 (4) :324-335

گروه کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی آبادان، آبادان، ایران.
هدف: خاستگاه و جایگاه کتابخانه‌های عمومی به‌عنوان یک نهاد مردمی و ارائه خدمات متناسب با جامعه دارای اهمیت بسیار است. هدف پژوهش حاضر میزان آمادگی کتابخانه‌های عمومی شهرستان‌های تابع دانشگاه علوم‌پزشکی آبادان از‌نظر میزان منابع و سطح آمادگی کتابداران برای رفع نیاز اطلاعات سلامت کاربران به‌منظور ارتقای سواد سلامت است.
روش ها: این پژوهش کاربردی و از‌نظر روش، پیمایشی‌توصیفی است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه کتابداران و کتابخانه‌های عمومی شهرستان‌های تابع دانشگاه علوم‌پزشکی آبادان در سال 1399 است. نمونه آماری این پژوه به‌صورت سرشماری انتخاب شد که شامل 20 کتابدار و 10 کتابخانه است. ابزار گردآوری داده‌ها از پرسش‌نامه و سیاهه ‌وارسی استفاده شد و برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS ویرایش 26 و آمار توصیفی و کای‌اسکوئر استفاده شد.
یافته ها: یافته‌های این پژوهش نشان ‌داد در کتابخانه‌های عمومی 1/32 درصد از کل منابع مربوط به منابع سلامت است و در 65 درصد از کتابخانه‌های هیچ کارگاهی در حوزه سلامت برگزار نشده است. 15 درصد کتابداران آشنایی زیاد، 65 درصد متوسط و 20 درصد اصلاً آشنایی با موضوع‌های حوزه سلامت نداشتند.
نتیجه گیری: یافته‌های این پژوهش نشان داد برنامه‌ریزی در کتابخانه‌های عمومی شهرستان‌های تابع دانشگاه علوم‌پزشکی آبادان به‌منظور بهبود وضعیت منابع سلامت و همچنین آموزش مهارت‌های لازم برای ارائه خدمات اطلاعات سلامت به کتابداران نیاز است.
متن کامل [PDF 4671 kb]   (725 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (750 مشاهده)
دریافت: 1400/11/16 | پذیرش: 1401/6/28 | انتشار: 1401/12/10