مقدمه: پژوهش حاضر، بررسی رفتار اطلاعیابی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بر پایه الگوی اطلاعیابی Ellis، در استفاده از شبکه جهانی وب میباشد.
روش ها: این پژوهش از نوع کاربردی است که به روش پیمایشی توصیفی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان (50 نفر) کارشناسی ارشد انگلشناسی، بیوشیمی، ژنتیک و فیزیولوژی شاغل به تحصیل در نیمه ی اول سال تحصیلی 1393بود. دادههای مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر مراحل تبیین شده در مدل رفتار اطلاعیابی Ellis گردآوری شد. برای توصیف دادهها از آمار توصیفی و برای تحلیل دادهها از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تی مستقل استفاده شد.
یافتهها: دانشجویان برای دسترسی به اطلاعات مورد نظر خود، بیشتر از موتور جستجوی اختصاصی وبگاه (3/61 درصد) و مرور عنوانهای اصلی صفحه خانگی وبگاه (1/58 درصد) استفاده میکردند. ارتباط موضوعی، اهمیت وبگاه و شهرت و اعتبار وبگاه از جمله مهمترین معیارهای انتخاب وبگاهها بودند. مراجعه مستقیم به وبگاههایی که دانشجویان از قبل میشناختند، مهمترین روش پایش پیشرفتهای یک حوزه موضوعی بود. مهمترین شیوه ذخیرهسازی وبگاههای مفید توسط دانشجویان، افزودن آدرس اینترنتی منبع به فهرست وبگاههای مورد علاقه بر روی مرورگر (6/48 درصد) بود. دسترسی به منابع وبی و پایین بودن سرعت اینترنت دانشگاه (1/87 درصد) از مشکلات و محدودیتهای اساسی ذکر شد.
نتیجهگیری: به طور کلی عناصر الگوی رفتار اطلاعیابی Ellis در جامعه مورد مطالعه، رعایت میگردد. همچنین لازم است مهارتهای اطلاعیابی دانشجویان با برگزاری کارگاههای آموزشی ارتقاء یافته و محدودیتهای ذکر شده در دسترسی به منابع وبی، برطرف گردند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |