دوره 2، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Riahi A, Hariri N, Nooshinfard F. Health Information Needs of Immigrant Patients with Cancer in Iran. JMIS 2016; 2 (1) :21-30
URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-66-fa.html
ریاحی عارف، حریری نجلا، نوشین فرد فاطمه. نیازهای اطلاعاتی بهداشتی و سلامت مهاجران خارجی مبتلا به سرطان در ایران . اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1395; 2 (1) :21-30

URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-66-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده:   (8730 مشاهده)
مقدمه: اطلاعات نقش مهم و تاثیرگذاری در افزایش آگاهی و دانش گروه‌های خاص جامعه (از جمله مهاجران خارجی) دارد. هدف از اجرای پژوهش حاضر، بررسی نیازهای اطلاعاتی بهداشتی و سلامت اتباع خارجی (افغانی، عراقی و پاکستانی) در ایران و شناسایی موانع و مشکلات آن‌ها در دسترسی به این اطلاعات است.
روش ها: پژوهش حاضر، مطالعه‌ای پیمایشی تحلیلی است. جامعه پژوهش را 69 نفر از بیماران خارجی مبتلا به سرطان تشکیل می‌دهند  که در بیمارستان‌های شهرهای تهران، مشهد، کرمان، زاهدان و اهواز بستری و در حال درمان بوده‌اند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته و برای تحلیل داده‏ها از آزمون‏های آماری Mann Whitney U test و Kruskal-Wallis و با استفاده از نسخه 20 نرم افزار آماری SPSS استفاده شده است.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داده است که میان نیازهای اطلاعاتی بهداشتی مهاجران مبتلا به سرطان بر حسب جنسیت، سن، تاهل، میزان سواد، شغل، مرحله درمانی، نحوه و محل زندگی اختلاف معنی‌داری وجود ندارد. «دستیابی به زندگی سالم» به عنوان مهم‌ترین نیاز اطلاعاتی (با میانگین 19/4) و «عدم تسلط به استفاده از منابع اطلاعاتی بهداشتی چاپی و اینترنتی» به عنوان مهم‌ترین مانع (با میانگین 01/4) در دسترسی به اطلاعات شناسایی شده‌اند.
بحث و نتیجه‌گیری: توجه به نیازهای اطلاعاتی بیماران سرطانی بویژه مهاجران با تفاوت‌های فرهنگی و شکاف اجتماعی با جامعه ایرانی امری اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد. در نتیجه آگاهی از نیازهای اطلاعاتی بهداشتی سلامت این افراد در مراحل مختلف درمانی و ارائه اطلاعات مناسب بوسیله متخصصان حوزه سلامت، اطلاع‌رسانان و نیز پزشکان، علاوه بر از بین بردن و کاهش اضطراب‌های فکری و امنیت روانی در بیماران، در فرایند درمان و بهبود آنان تاثیر بسزایی خواهد گذاشت.
 
متن کامل [PDF 305 kb]   (4449 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/3/20 | پذیرش: 1394/6/8 | انتشار: 1394/6/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb