Ethics code: مقاله مروری فاقد کد اخلاق
دانشیار مدیریت اطلاعات سلامت، گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، مرکز تحقیقات منابع انسانی سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده: (724 مشاهده)
هدف: با افزایش جمعیت سالمندان، کیفیت زندگی آ نها تحت تأثیر قرار م یگیرد. این مطالعه به بررسی فناوری های پایش از راه دور بمنظور بهبود مراقبت های خانگی سالمندان م یپردازد.
منابع اطلاعات یا داد هها: در این مطالعه، جست جوی اطلاعات مرتبط در پایگاه داده های PubMed،Scopus و ScienceDirect و موتور جست وجوی Google Scholar انجام گرفت.
روشهای انتخاب برای مطالعه: این مطالعه مروری روایی در سال 2023 و به روش کتابخانه ای و با جست وجوی کلیدواژه های پایش از راه دور، مراقبت در منزل، سالمند و فناوری در پایگاه داده های PubMed، Scopus و ScienceDirect انجام گرفت.
ترکیب مطالب و نتایج: در این پژوهش، بیست مقاله بررسی و نه فناوری شناسایی گردید. هفت مقاله به سیستم های نظارت از راه دور، هفت مقاله به خانه های هوشمند و اینترنت اشیا، دو مقاله به دستگاه های پوشیدنی، و بقیه به سلامت همراه، پشتیبانی تلفنی، هوش مصنوعی، حسگرها و روباتیک پرداخت هاند. جمع آوری و نظارت بر علائم حیاتی از مهم ترین عملکردهای فناوری های پایش از راه دور بود. پانزده مطالعه نتایج مثبتی از جمله کاهش هزینه های مراقبت های بهداشتی و بهبود کیفیت زندگی بیماران را نشان دادند.
نتیجه گیری: فناوری های پایش از راه دور با ایجاد ارتباط موثر بین سالمندان و مراقبین سلامت، نظارت بر علائم حیاتی، مصرف دارو، فعالیت و شرایط عاطفی، وضعیت سلامت سالمندان را پیش بینی و در صورت خطر هشدار می دهند. این فناوری ها با کاهش بستری در بیمارستان، کاهش هزینه ها و بار مراقبین، بهبود نتایج مراقبت های بهدا شتی و افزایش رفاه سالمندان، کیفیت زندگی آنان را به بود می بخشند.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1403/5/21 | پذیرش: 1403/12/13 | انتشار: 1403/12/28