Ethics code: IR.IAU.KHUISF.REC.1402.099
کدخدایی منیژه، بهرامی حمیدرضا، هادی پیکانی مهربان. مطالعه تطبیقی خطمشیهای مقابله با همهگیری کووید-19 در ایران و کشورهای منتخب. اطلاعرسانی پزشکی نوین. 1403; 10 (2) :184-205
URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-504-fa.html
گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
چکیده: (534 مشاهده)
هدف هدف این پژوهش تحلیل عملکرد سیاستهای مقابله با همهگیری کووید ۱۹ بهمنظور دستیابی به راهکارهای عملی در ایران و کشورهای منتخب است.
روش ها پژوهش حاضر به روش آمیخته در 2 مرحله کیفی و کمی به روش تحلیل مضمون درکشورهای آمریکا، چین، ایتالیا، نیوزیلند، مصر و ایران انجام شد. با استفاده از روش دلفی در 3 مرحله و نمونهگیری هدفمند به تجزیهوتحلیل دادهها پرداخته شد. روایی محتوا و پایایی پرسشنامه در هر 3 مرحله مقدار قابلقبولی را نشان داد. پس از ارائه الگوی موردنظر، الگو در گروه بزرگتری در مرحله کمی ازطریق تحلیل عاملی تأییدی و آزمون فریدمن اعتبارسنجی شد. تجزیهوتحلیل اطلاعات با استفاده از نرمفزار Spss نسخه 27 و ایموس انجام شد.
یافته ها نتایج مطالعه در بخش کیفی 76 مضمون پایه،13مضمون سازماندهنده و 3 مضمون فراگیر با ضریب کندال 0/709 بود.تحلیلهای پژوهش، نشاندهنده این است که دررابطهبا مضامین اولیه تفاوت معنیداری بین مضامین به لحاظ رتبه وجود دارد (0/05≥p). به ترتیب شاخصهای ارتباطات و اطلاعات در بالاترین رتبه و شاخصهای پژوهشی در رتبه دوم و شاخصهای درمان در رتبه سوم اهمیت قرار گرفتند. دررابطهبا مضامین کلی میتوان گفت سیاستهای بهداشتیدرمانی در بالاترین رتبه و سیاستهای مدیریتی در رتبه دوم و سیاستهای اقتصادی در پایینترین رتبه اهمیت قرار گرفتند (0/05≥p).
نتیجه گیری مطالعه نشان داد اقدامات مناسب مهار شامل، ردیابی تماسها ، اقدامات محدودکننده و اجرای سیاست قرنطینه و خدمات پزشکی شامل، واکسیناسیون و آزمایش وارزیابی پارامترهای اپیدمیولوژیک در زمان انتقال بودند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1402/9/21 | پذیرش: 1402/11/21 | انتشار: 1403/4/11