دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 143-134 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hajialikhani F, Sadeghi S, Mohammadi F, Nikaeen M. Knowledge, Attitude, and Practice of Students in Isfahan University of Medical Sciences Regarding COVID-19. JMIS 2023; 9 (2) :134-143
حاجی علیخانی فاطمه، صادقی سپیده، محمدی فرزانه، نیک آئین مهناز. بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان در‌رابطه ‌با کروناویروس جدید، راه‌های پیشگیری و انتقال آن. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1402; 9 (2) :134-143

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
هدف کرونا‌ویروس جدید به‌عنوان یک بیماری حاد تنفسی در سال 2019 میلادی در بسیاری از کشور‌های جهان گسترش یافت. بهترین راه مبارزه با این بیماری قطع زنجیره انتقال آن است. رفتار دانشجویان به‌عنوان قشر فرهنگی الگوی اقشار مختلف جامعه است. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان در‌رابطه‌با کروناویروس جدید انجام شد.
روش ها این مطالعه مقطعی بر روی 252 نفر از دانشجویان در سال 1400به روش نمونه‌برداری تصادفی ساده انجام شد. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسش‌نامه 40 سؤالی محقق‌ساخته دارای روایی و پایایی معتبر بود. به‌منظور بررسی اطلاعات، داده‌ها پس از ورود به SPSS نسخه 26و با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی و استنباطی تحلیل شدند.
یافته ها شرکت‌کنندگان در این مطالعه 189 نفر (75 درصد) دختر و 63 نفر(25 درصد) پسر بودند. میانگین نمره آگاهی دانشجویان برابر با2/33±20/07 (با محدوده صفر تا 24)، نگرش 6/58±55/25 (با محدوده 14 تا 70) و عملکرد برابر با 1/37±9/96 ( با محدوده صفر تا 11) نشان‌دهنده آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان در سطح مطلوب بود. در این مطالعه، عملکرد دانشجویان دختر بالاتر از پسران ارزیابی شد و تفاوت معناداری (‌P=0/551) بین آگاهی و نگرش با سطح تحصیلات وجود نداشت.
نتیجه گیری نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان در‌مورد راه‌های پیشگیری و انتقال کرونا در حد مطلوب است. بنابراین اجرای برنامه آموزشی در خصوص رفتارهای بهداشتی از‌طریق پمفلت، پوستر و رسانه‌های ارتباط‌جمعی(تلویزیون و رادیو) و همچنین داشتن استراتژی‌های آمادگی برای مقابله و کنترل بیماری‌ها می‌تواند روشی مؤثر در افزایش آگاهی‌، نگرش و عملکرد افراد در پیشگیری از شیوع گسترده بیماری باشد.
واژه‌های کلیدی: آگاهی، نگرش، دانشجویان، کووید 19
متن کامل [PDF 4034 kb]   (336 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (317 مشاهده)
دریافت: 1401/8/4 | پذیرش: 1401/11/24 | انتشار: 1402/4/10