دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 179-168 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zareii P, Meraji M, Mazloum S R, Yousefi M, Fazaeli S. Effectiveness of Feedback Method in Improving the Nursing Documentation in the Emergency Department of Imam Reza Hospital in Mashhad, Iran. JMIS 2023; 9 (2) :168-179
زارعی پریسا، معراجی مرضیه، مظلوم سیدرضا، یوسفی مهدی، فضائلی سمیه. اثربخشی روش ارائه بازخورد در بهبود مستندسازی پرستاران در بخش اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) شهر مشهد. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1402; 9 (2) :168-179

گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی و توانبخشی، دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
هدف ارزیابی مستمر مستندسازی پرونده پزشکی متضمن کیفیت مراقبت است. هدف از این مطالعه ارزیابی وضعیت مستندسازی پرستاری قبل و بعد از ارائه بازخورد به پرستاران در بخش اورژانس بود.
روش ها پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه‌تجربی بود که در سال 1401 در اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) در شهر مشهد انجام شد. ابتدا ابزار ارزیابی مستندسازی پرستاری اورژانس از‌طریق بررسی متون به دست آمد و روان‌سنجی شد. سپس 150 پرونده به‌صورت تصادفی انتخاب و با ابزار بررسی شدند. نتایج بررسی به همراه راهنمای مستندسازی صحیح به‌صورت ویدئویی به کادر پرستاری بازخورد داده شد. 1 ماه بعد از مداخله، 150 پرونده به‌صورت مجدد بررسی و نتایج با یکدیگر مقایسه شدند. داده‌ها با نرم‌‌افزار SPSS نسخه 22 و آزمون‌های تی مستقل، اسکوئر و دقیق فیشر تجزیه‌و‌تحلیل شدند.
یافته ها 22 شاخص وارد روان‌سنجی ابزار شدند و 18 شاخص امتیاز نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوا بالای 0/56 و 0/79 به دست آوردند. ضریب آلفای کرونباخ با 0/85 تأیید شد. میانگین امتیاز وضعیت مستندسازی پرستاری قبل از مداخله 2/1±‌27/9 و بعد از مداخله 1/6±‌29/1 از امتیاز کلی 36 بود که افزایش معناداری (0/001>P) داشت. بیشترین درصد موارد ناقص و سفید مستندسازی مربوط به شاخص‌های فرم تریاژ و رعایت اصول اصلاح یا اضافه کردن بود.
نتیجه گیری وضعیت مستندسازی شاخص‌های پرستاری در پرونده‌های بخش اورژانس بعد از مداخله بهبود معنا‌دار پیدا کرد. توصیه می‌شود ارزیابی و ارائه بازخورد به پرستاران در خصوص مستندسازی به‌طور مستمر پیگیری شود.
متن کامل [PDF 4941 kb]   (324 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (663 مشاهده)
دریافت: 1401/7/23 | پذیرش: 1401/11/24 | انتشار: 1402/4/10