دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 61-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

Lakbala P, Mazemmat F, Arzaghi Z, Miri N. The Health Literacy Status of Students in Allied Medical Sciences, Hormozgan University of Medical Sciences. JMIS 2022; 8 (1) :48-61
لک بالا پروین، مزمت فاطمه، ارزاقی زهرا، میری نرگس. مطالعه وضعیت سواد سلامت در دانشجویان دانشکده پیراپزشکی بندرعباس. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1401; 8 (1) :48-61

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی در ارتقاء سلامت، پژوهشکده سلامت هرمزگان، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
هدف: سواد سلامت یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سلامت است این مطالعه به‌منظور بررسی سطح سواد سلامت دانشجویان دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان در شهر بندرعباس انجام شد.
روش ها: مطالعه توصیفی‌تحلیلی و مقطعی حاضر در سال 1398 انجام شد. جامعه پژوهش 447 دانشجوی دانشکده پیراپزشکی بندرعباس بودند که 218 دانشجو به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه استاندارد سواد سلامت بزرگسالان ایرانی  استفاده شد. پایایی پرسش‌نامه با  آزمون آلفای کرونباخ0/81 به‌ دست آمد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های کولموگروف ـ اسمیرنوف، من‌ویتنی، کروسکال والیس و تعقیبی مورد تجزیه‌و‌تحلیل قرار گرفت. سطح معنی‌دار 5 درصد بوده است.
یافته ها: نتایج نشان داد مقایسه میانگین نمرات دانشجویان دختر در دو بُعد خواندن ((P=0/015 و درک (P=0/008) وضعیت مطلوب‌تری را نسبت به دانشجویان پسر نشان می‌دهد. همچنین نتایج نشان‌دهنده روند افزایشی در سطح سواد سلامت دانشجویان سال دوم بود.
نتیجه گیری: گنجاندن یک برنامه درسی هدفمند جهت بالا بردن سواد سلامت در تمامی رشته‌ها در تمامی دانشکده‌هاُ به‌ویژه دانشکده پیراپزشکی و رشته‌هایی همانند رشته فناوری اطلاعات سلامت در ارتقای سطح سواد سلامت دانشجویان مفید است. این امر می‌تواند در افزایش توانایی دانشجویان در مراقبت از خود و خانواده و پیشبرد اهداف آموزشی در آینده شغلی آنان تأثیرگذار باشد.
متن کامل [PDF 4496 kb]   (1038 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1048 مشاهده)
دریافت: 1400/10/9 | پذیرش: 1401/1/25 | انتشار: 1401/1/12