دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 99-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi F, Reisi M, Mohebbi Dehnavi Z, Asadi L. A Review the Role of Midwife-led Care Model in Managing the Costs of Healthy Reproductive Services. JMIS 2022; 8 (1) :86-99
محمدی فرزانه، رئیسی مرضیه، محبی دهنوی زهرا، اسدی لیلا. مروری بر نقش مدل مراقبت مستمر مامایی در مدیریت هزینه‌های خدمات باروری سالم. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1401; 8 (1) :86-99

گروه بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
هدف: ارتقای کیفیت خدمات باروری و ارائه مناسب مراقبت‌های بهداشتی به مادران برای کاهش مورتالیته و موربیدیته، نیازمند الگوگیری از مدل‌های هزینه اثربخش در جهان است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر مرور متون با موضوع مدیریت هزینه‌های خدمات باروری سالم با مدل مراقبت مستمر مامایی است. مطالعه در سال 1400 با استفاده از جست‌وجو در پایگاه‌های اطلاعاتی فارسی و انگلیسی با کلید‌واژه‌های مامایی، بهداشت باروری، مراقبت مستمر، مدل، خدمات باروری سالم، هزینه، اقتصادی، هزینه اثربخشی و معادل انگلیسی آن‌ها انجام گرفت.
روش ها: معیار ورود به مطالعه، بازه زمانی انتشار مطالعات، زبان مطالعه، دسترسی به اصل مقاله و تناسب با اهداف مطالعه بود. مقالاتی وارد مطالعه شدند که در بازه زمانی 11 دی 1388 الی 11 دی 1399 منتشر شده بودند.
یافته ها: مدل مراقبت مستمر مامایی نقش مهمی در کاهش هزینه‌های مراقبتی‌درمانی برنامه باروری سالم از طریق کاهش مداخلات غیرضروری و عوارض قابل پیشگیری بارداری و زایمان، از جمله میزان زایمان سزارین و اپی زیاتومی دارد. از طرفی این مدل با بهبود کیفیت خدمات مادران از طریق بهبود شاخص‌های سلامت و افزایش انگیزه، خودکارآمدی و توانمندسازی مادران موجب ترغیب آن‌ها در جهت دریافت منظم و بیشتر خدمات می‌شود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعات نشان‌دهنده هزینه اثربخشی مدل مراقبت مستمر مامایی است. همچنین با توجه به محدودیت‌های اقتصادی کشور، به نظر می‌رسد استفاده از این مدل با فراهم کردن تداوم و پیوستگی مراقبت‌ها و کاهش مداخلات غیرضروری در برنامه باروری سالم، می‌تواند منجر به کاهش هزینه‌های مراقبتی‌درمانی و بهبود کیفیت مراقبت‌های مامایی کشور شود.
واژه‌های کلیدی: باروری سالم، مامایی، مراقبت، مستمر، هزینه
متن کامل [PDF 5484 kb]   (868 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1392 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/8/1 | پذیرش: 1401/1/20 | انتشار: 1401/1/12