دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 63-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Setarehcheshm J. Civil liability of non-physician staff towards patients from the perspective of comparative law. JMIS 2021; 7 (2) :57-63
ستاره چشم جعفر. مسئولیت مدنی کادر درمان غیر پزشک در قبال بیماران از منظر حقوق تطبیقی. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1400; 7 (2) :57-63

گروه حقوق، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران.
هدف: با توجه به گسترش وظایف حرفه‌های پزشکی، مسئولیت‌های ناشی از آن اعم از مدنی و جزایی نیز ابعاد مختلفی یافته است. این مقاله به بررسی مسئولیت مدنی کادر درمان غیرپزشک در قبال بیماران از منظر حقوق تطبیقی پرداخته است.
منابع اطلاعات و داده‌ها: در این مطالعه مقالات حقوقی درباره قوانین داخلی و خارجی موجود در پایگاه‌های اطلاع‌رسانی قوه قضاییه و منابع اطلاعاتی معتبر از جمله Google Scholar, Scopus, SID, Web of Science در محدوده زمانی 2010 تا 2021 (برای مقالات انگلیسی) و 1390 تا 1400 (برای مقالات فارسی) مورد بررسی قرار گرفتند. از عملگرهای بولی and و or همراه با کلیدواژه‌های مربوطه در جستجوی مقالات استفاده شد
روش‌های انتخاب برای مطالعه: در این مطالعه مروری توصیفی- تحلیلی که در سال 1400 انجام شد، کلمات کلیدی "کارکنان پزشکی" ، "پزشک" ، "بیمار" ، "حقوق مقایسه‌ای"، "مسئولیت مدنی" در پایگاه‌‌ها جستجو شد. در مجموع 250 مقاله و 5 کتاب الکترونیکی بازیابی شد. پس از اعمال معیارهای ورود و خروج 23 مقاله و 3 کتاب الکترونیکی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. در نهایت، قوانین کلی مسئولیت مدنی کارکنان پزشکی استخراج شد.
ترکیب مطالب و نتایج: در نظام حقوقی ایران مسئولیت مدنی کارکنان پزشکی براساس خطای ناشی از جبران خسارت،. حقوقدانان آمریکایی و انگلیسی مسئولیت مدنی را در قالب ضمانت اجباری پذیرفته‌اند. قوانین فرانسه علاوه بر این مسئولیت در قبال تقصیر، مسئولیت بدون تقصیر را نیز پذیرفته است.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج اولین روش جبران خسارت عینی است. روش دوم این است که در صورت امکان یک مثال بزنید و در آخرین مرحله، نقدینگی را از دست بدهید.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/3/9 | پذیرش: 1400/4/10 | انتشار: 1400/4/10