دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 37-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

fazaeli S, yousefi M, khorsand vakilzaeh A, ebrahimi Z. Hospital support measures from the perspective of infectious and non-infectious nurses caring for patients with COVID-19. JMIS 2021; 7 (1) :29-37
فضائلی سمیه، یوسفی مهدی، خورسند وکیل زاده علی، ابراهیمی زهرا. اقدامات حمایتی بیمارستان از دیدگاه پرستاران عفونی و غیرعفونی مراقبت‌کننده از بیماران کووید-19. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1400; 7 (1) :29-37

دانشجوی دکترای تخصصی، مدیریت منابع انسانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
هدف: تغییر کارکرد بیمارستان‌ها در طول بحران کووید-19 و عدم تجربه قبلی پرستاران، تدوین و اجرای برنامه‌های حمایتی ویژه را در این خصوص ضروری ساخت. در این پژوهش، دیدگاه پرستاران دارای تجربه در بخش‌های عفونی و غیرعفونی در خصوص اقدامات حمایتی بیمارستان بررسی شد.
روش‌ها: این مطالعه توصیفی مقطعی در شهر مشهد انجام شد. 230 پرستار مراقبت‌کننده از بیماران کووید-19 شاغل در بخش‌های عفونی (گروه 1) و غیرعفونی (گروه 2) به صورت تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. پرسشنامه محقق‌ساخته تدوین، روایی و پایایی آن بررسی و تأیید شد. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS و توسط آزمون کای‌اسکوئر و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
نتایج:از دیدگاه پرستاران بیشترین رضایت مربوط به اقدامات مرتبط با سازماندهی مجدد بیمارستان (87/8 درصد) و کمترین رضایت مربوط به ایجاد محل اقامت مناسب (4/26 درصد) بود. به لحاظ آماری تفاوت معنی‌دار بین میزان رضایت از اقدامات حمایتی در گروه 1 و 2 در زمینه اقدامات مرتبط با آموزش و اطلاع‌رسانی (0/014P-Value=)، آموزش در خصوص ایمنی و مراقبت از بیماران کرونا (0/017P-Value=)، امکان دریافت مشاوره و انجام غربالگری (0/018P-Value=)، تأمین و اعزام به موقع نیروی انسانی (0/002P-Value=) و سازمان‌دهی مجدد بیمارستان متناسب با بحران (0/002P-Value=) مشاهده گردید.
نتیجه‌گیری: با توجه به دیدگاه‌های متفاوت پرستاران عفونی و غیرعفونی نسبت به اقدامات حمایتی یکسان صورت گرفته از سوی بیمارستان، توجه مدیران به نیازهای گروه‌های مختلف پرستاری خصوصاً در زمان بحران جهت افزایش رضایت پرستاران پیشنهاد می‌شود.
واژه‌های کلیدی: پرستاران، حمایت، بیمارستان، کووید 19
متن کامل [PDF 343 kb]   (815 دریافت)
دریافت: 1400/1/18 | پذیرش: 1400/3/10 | انتشار: 1400/3/10