دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 49-42 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

jahanbakhsh M, Aghadavodian jolfaee A, Kelishadi R, Sattari M. Studying the relationship between nutrition, leisure and physical activity with promoting mental health of 13-18-year-old students in Iran using Naive Bayes technique. JMIS 2020; 6 (4) :42-49
URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-268-fa.html
جهانبخش مریم، آقاداودیان جلفائی عسل، کلیشادی رویا، ستاری محمد. ارتباط بین تغذیه، اوقات فراغت و فعالیت فیزیکی با سلامت روان ایده‌آل دانش‌آموزان 13 تا 18 سال در ایران با استفاده از تکنیک بیزین ساده. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1399; 6 (4) :42-49

URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-268-fa.html


مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات در امور سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (2829 مشاهده)
هدف: کودکان و نوجوانان نسبت به اختلالات روانی آسیب‌پذیر هستند. شناسایی عوامل موثر بر این نوع اختلالات می‌تواند گام مهمی در پیشگیری و کنترل این بیماری‌ها به خصوص در مراحل ابتدایی آن بردارد و علم داده‌کاوی برای حل این مشکل می‌تواند موثر باشد.
روش ها: داده های پژوهش کاربردی حاضر از اطلاعات 14274 دانش آموزان7  تا 18 سال ثبت شده در پایگاه داده پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان استخراج شد. حجم نمونه با استفاده از نمونه گیری هدفمند 5283 دانش آموز بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه کاسپین بود. برای تعیین رابطه ی بین متغیرها ، از روش کلاسه بندی بیزین ساده و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار رپیدماینر استفاده شد.
نتایج: در مناطق شمالی، مصرف زیاد (روزانه) لبنیات (شیر، ماست و پنیر)، در مناطق جنوبی و مرکزی، میزان مصرف زیاد ناهار در هفته و در مناطق غربی میزان مصرف زیاد سبزی تازه و پخت بیشترین فاکتور موثر بر سلامت روان ایده‌آل است. در هر چهار منطقه، بیش از نیمی از افرادی که سلامت روان ایده‌آل دارند میزان ورزش آن‌ها در مدرسه در هفته زیاد است. همچنین میانگین کار با رایانه در هفته، مهم‌ترین عاملی است که بر سلامت روان تاثیر منفی دارد..
نتیجه‌گیری: با بررسی مناطق مختلف، مهم‌ترین فاکتورهای موثر بر سلامت روان ایده‌آل مرتبط با تغذیه هستند. این موضوع نشان‌دهنده اهمیت تاثیر تغذیه بر این موضوع است. بنابراین اتخاذ تصمیمات مناسب در حوزه تغذیه می‌تواند نقش مهمی در بهبود سلامت روان جامعه داشته باشد و بالطبع آن منجر به ارتقای عملکرد افراد در جامعه خواهد شد.
متن کامل [PDF 291 kb]   (830 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/9/10 | پذیرش: 1399/12/10 | انتشار: 1399/12/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb