گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور، واحد قم، قم، ایران.
چکیده: (4951 مشاهده)
هدف: کتابخانه بیمارستانی جهت اشاعه اطلاعات بالینی برای حرفهمندان پزشکی مانند پزشکان، پرستاران، تکنسینهای آزمایشگاهی، پیراپزشکان و مدیران بیمارستان تاسیس میشود. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش کتابخانههای بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در تأمین اطلاعات تخصصی برای پزشکان متخصص بود.
روشها: پژوهش حاضر به روش پیمایشی- تحلیلی در سال 1394 انجام شد. حجم نمونه 84 نفر از پزشکان متخصص و کتابداران شاغل در 10 بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز براساس فرمول کوکران با استفاده از نمونهگیری تصادفی بود. دو پرسشنامه محققساخته مجزا برای پزشکان متخصص و کتابداران طراحی شد و دادههای مورد نظر گردآوری گردید. جهت آنالیز دادهها از نرمافزار SPSS و آمار توصیفی و استنباطی (آزمون تی تکنمونه و آزمون فریدمن) استفاده گردید.
نتایج: نتایج نشان داد که پزشکان متخصص برای حل مسائل درمانی، پژوهشی و آموزشی از خدمات امانت منابع و نشریات کتابخانههای بیمارستانی استفاده مینمایند. همچنین خدمات اشاعه گزینشی اطلاعات فقط در 50 درصد کتابخانهها ارائه میشود. محدودیت ساعات کار کتابخانه و نبود منابع اطلاعاتی از عمدهترین مشکلات پزشکان و محدودیت بودجه، کمبود کتابدار متخصص و نبود منابع و تجهیزات از مهمترین مشکلات کتابخانههای بیمارستانی بود.
نتیجهگیری: با توجه به اهمیت اطلاعات در حوزه پزشکی، لازم است کتابخانههای بیمارستانی برای دسترسی بهتر پزشکان متخصص به اطلاعات و استفاده از خدمات کتابخانههای بیمارستانی به استفاده از شیوههای نوین اطلاعرسانی و نوع و نحوه ارائه خدمات مجهز باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/2/2 | پذیرش: 1397/5/20 | انتشار: 1397/6/26