مقدمه: پزشکی از راه دور عبارت است از استفاده از فنآوری اطلاعات جهت تبادل اطلاعات پزشکی و ارائه خدمات به طوریکه میان بیمار و تیم پزشکی ارتباط برقرار گردد. هدف پژوهش حاضر، بررسی دیدگاه دانشجویان دانشکده پرستاری، مامایی و پیراپزشکی درباره اجرای پزشکی از راه دور در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان است.
روش ها: در این مطالعه توصیفی ـ مقطعی، 306 نفر از دانشجویان دانشکده پرستاری، مامایی و پیراپزشکی به روش نمونهگیری تصادفی طبقهای در سال 1394 انتخاب شدند. پرسشنامه به کار رفته دارای دو بخش بود. بخش اول اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم میزان استفاده افراد از فنآوری اطلاعات را در برمیگرفت. پایایی پرسشنامه توسط آلفا کرونباخ 80 درصد به دست آمد و روایی آن توسط صاحبنظران مورد تائید قرار گرفت. دادههای جمعآوری شده در هر گروه به کمک آزمونهای آماری T-test و Anova برای متغیرهای کمی و Man-Whitney U-test و Kruskal-Wallis برای متغیرهای رتبهای و Chi-squared test برای متغیرهای کیفی با نسخه 19 نرمافزار آماری SPSS تحلیل شد.
یافتهها: ارتباط معناداری بین جنس و عوامل محیطی و ذینفعان، بین دانشکده و حیطه استفاده با سن و عوامل سازمانی، تکنولوژی، ذینفعان، سواد اطلاعاتی و محیطی وجود داشت.
نتیجهگیری: دانشجویان هر دو دانشکده به وجود چشمانداز در حیطه سازمانی اهمیت بیشتری دادند و دسترسی به اینترنت پرسرعت، از عوامل تکنولوژی بیشترین کاربرد را داشته است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |