khosravi A, Mosavinezhad S, Borazjani F, Basirian R. Assessing the Quality of Nutrition & Diet Therapy Websites according to Appearance and Content Criteria. JMIS 2016; 2 (1) :11-20
URL:
http://jmis.hums.ac.ir/article-1-63-fa.html
خسروی عبدالرسول، موسوی نژاد سیده سمیه، برازجانی فاطمه، بصیریان جهرمی رضا. ارزیابی کیفیت وبسایتهای تغذیه و رژیمدرمانی با توجه به معیارهای ظاهری و محتوایی. اطلاعرسانی پزشکی نوین. 1395; 2 (1) :11-20
URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-63-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
چکیده: (7535 مشاهده)
مقدمه: وبسایتهای تغذیه و رژیمدرمانی مجموعهای از اطلاعات را برای کاربران تهیه میکنند و توانایی بالقوهای برای ارتقای سلامت و بهداشت فردی دارند. بنابراین، بررسی وبسایتها به لحاظ شاخصهای ظاهری و کیفیت محتوایی حائز اهمیت است. از اینرو، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی کیفیت وبسایتهای تغذیه و رژیمدرمانی از لحاظ ویژگیهای ظاهری و محتوایی انجام شده است.
روش ها: پژوهش حاضر از نوع پژوهشهای پیمایشی با رویکرد توصیفی است که کیفیت 38 وبسایت تغذیه و رژیمدرمانی فارسی را مورد ارزیابی قرار داده است. این وبسایتها با کاوش در دو موتور جستجوی Yahoo و Google و نیز وبسایت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و برخی راهنماهای موضوعی فارسی نظیر لینکستان، 1000 لینک و Irindex انتخاب شدند. دادهها با استفاده از سیاهه وارسی پژوهشگر ساخته و در دو بخش معیارهای ظاهری (7 مؤلفه با 31 گویه) و معیارهای محتوایی (5 مؤلفه با 11 گویه) گردآوری شدند. دادهها با استفاده از نسخه 20 نرم افزار SPSS و شاخص توصیفی میانگین تحلیل شدند.
یافتهها: یافتهها نشان داد که در مجموع بالاترین نمره مربوط به معیارهای ارزیابی (با میانگین 18/48)، وبسایت پزشک شما (با میانگین 44) از بیشترین میزان مطابقت با سیاهه وارسی برخوردار بود و وبسایت میوه و سبزی (با میانگین 14( کمترین میزان مطابقت را داشت.
بحث و نتیجهگیری: نتایج نشان داد که اکثر وبسایتها با توجه به معیارهای محتوایی و ظاهری کیفیت مناسبی نداشتند. در نتیجه مدیران این وبسایتها باید ضمن اعمال معیارهای ظاهری در وبسایت خود، به تولید اطلاعات با کیفیت با رعایت معیارهای محتوایی در وبسایتهای خود تلاش کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/2/2 | پذیرش: 1394/4/14 | انتشار: 1394/6/30