دوره 2، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 39-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nooshinfard F, Emami Z, Shahrokhi-Farid R. Traditional and Relative Overlap of Scopus and Web of Science Bibliographic Databases on Endocrine Field. JMIS 2016; 2 (1) :31-39
نوشین فرد فاطمه، امامی زهرا، شاهرخی فرید راضیه. همپوشانی سنتی و نسبی پایگاه های اطلاعاتی Scopus و Web of Sciences در حوزه بیماری‌های غدد درون‌ریز. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1395; 2 (1) :31-39

دانشگاه علوم پزشکی ایران

مقدمه: این پژوهش با هدف تعیین میزان همپوشانی سنتی و نسبی پایگاه¬های Scopus و Web of Sciences در حوزه بیماری‏های غدد درون‌ریز انجام شده است.
روش ها: این پژوهش کاربردی و با روش پیمایشی توصیفی بود. جامعه پژوهش شامل کلیه مقالات بازیابی شده در دو پایگاه، که با جستجوی 11 توصیفگر اصلی و 120 زیر رده فرعی در سال 2009 صورت گرفته است. پس از ورود اطلاعات کتاب‏شناختی مقالات به نرم افزار Endnote، مقالات مشترک و مقالات منحصر به هر پایگاه مشخص و در نهایت میزان همپوشانی‌ با استفاده از نرم افزارهای ٍEndnote وExcel  محاسبه شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که از بین 7448 عنوان مقالۀ بازیابی‌شده، 4216 عنوان در  Scopusو 3242 عنوان در Web of Science، 2799 عنوان مقاله به صورت مشترک در هر دو پایگاه، 1417 عنوان مقاله منحصر به  Scopusو 443 عنوان مقاله منحصر به Web of Science است. این دو پایگاه 70/60 درصد با یکدیگر همپوشانی سنتی دارند. همپوشانی نسبی Scopus با 33/86 درصد بیشتر از همپوشانی نسبی Web of Science با 38/66 درصد است.
بحث و نتیجه‌گیری: یافته ها نشان داد که Scopus در همه زمینه¬های موضوعی، همپوشانی نسبی بالاتری نسبت به Web of Science دارد و با توجه به بالا بودن درصد همپوشانی سنتی و نسبی Scopus و Web of Science می¬توانند جایگزین مناسبی برای هم باشند. لذا، متخصصان و پژوهشگران حوزه غدد با علم به این موضوع نیاز به هزینه اشتراک بالا برای هر دو پایگاه ندارند. زیرا می توان این هزینه ها را صرف خرید یکی از این دو پایگاه نمود.

متن کامل [PDF 251 kb]   (2066 دریافت)
دریافت: 1394/1/31 | پذیرش: 1394/11/5 | انتشار: 1394/11/5