دوره 2، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1395 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 26-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Babalhavaeji F, Joulahi L, Joulahi M. A Survey on Job Stressors in relation to Electronic Resources of Librarians Working in Libraries of University of Medical Science in Tehran, Iran (2014) . JMIS 2016; 2 (2) :19-26
URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-61-fa.html
باب الحوائجی فهیمه، جولاهی لاله، جولاهی محسن. بررسی عوامل استرس‎زا در رابطه با وجود منابع الکترونیک در کتابداران کتابخانه‎های دانشگاه‎های علوم‎‎پزشکی شهر تهران در سال 1393. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1395; 2 (2) :19-26

URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-61-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (6667 مشاهده)

مقدمه: کتابداران با توجه به ماهیت حرفهای خود، حجم وسیع اطلاعات و منابع الکترونیکی دچار تنش و استرس می‎‎شوند. پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل تنشزا در بین کتابداران علومپزشکی شهر تهران در سال1393 انجام شد.
روش ها: نوع پژوهش توصیفی – مقطعی و جامعه آماری شامل 185 نفر از کتابداران دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران بود که به صورت تمام شماری انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه خودساخته بود. روایی پرسشنامه توسط استاد راهنما و تنی چند از صاحبنظران در رشتههای روانشناسی، بهداشتروانی و علوم اطلاعرسانی تأیید و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ به میزان 824/0 محاسبه شد. جهت تحلیل از آمار توصیفی و استنباطی، آزمون‌های تی‌استودنت و آنالیز واریانس یک طرفه و همبستگی در نسخه 21نرم افزار SPSS استفاده شد.
یافته‌ها: ورود و وجود فنآوری نوین باعث افزایش انگیزهکاری، صرفهجویی در وقت و افزایش مسئولیت شده است. در رابطه با رتبهبندی عوامل استرسزای شغلی، عدم شناخت ماهیت شغلی در رابطه باوجود منابع الکترونیکی و میزان آشنایی کتابدار به زبان انگلیسی بیشترین تأثیر را داشت و کمترین میانگین، مربوط به پاسخ سوال تناقض در تخصص حرفهای با کار سازمانی و همچنین متفاوت بودن دورههای آموزشی گذرانده شده با نیاز شغلی بدست آمد. به ‌طور کلی وجود منابع الکترونیکی در کتابخانهها با میانگین و انحراف معیار 210/1±66/2 باعث ایجاد استرس شده است.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد از نظر کتابداران دانشگاه علوم پزشکی شهرتهران، عدم اطلاع مسئولین از ماهیتکاری، ابهام در نقش کارکنان، عدم توانایی، نیاز به حمایت و عدمآشنایی با زبان انگلیسی در ارتباط با ورود منابع الکترونیکی و تغییرات محیطی از دلایل استرس شغلی معرفی شدند.
 

متن کامل [PDF 896 kb]   (2033 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/31 | پذیرش: 1395/11/4 | انتشار: 1395/12/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb