دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1403 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 306-289 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IUMS.REC.1401.301


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mobasheri F, Nasiri S, Mohammadi A A. Designing a minimum data set for breast prosthesis registry. JMIS 2024; 10 (3) :289-306
URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-542-fa.html
مباشری فاطمه، نصیری سمیه، محمدی علی اکبر. طراحی مجموعه حداقل داده برای سیستم ثبت پروتز پستان. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1403; 10 (3) :289-306

URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-542-fa.html


گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
چکیده:   (601 مشاهده)
هدف: با توجه به افزایش تقاضا برای جراحی کاشت پروتز پستان به منظور بازسازی و بهبود ظاهر و همچنین ضرورت ارائه ارزیابی های دقیق و مبتنی بر شواهد در این حوزه، نیاز به یک سیستم ثبت داده های جامع و استاندارد بیش از پیش احساس می شود. هدف از پژوهش حاضر، طراحی مجموعه ای از حداقل داده های ضروری جهت ایجاد یک سیستم ثبت اطلاعات دقیق و یکپارچه در خصوص جراحی های کاشت پروتز پستان در ایران می باشد. این مجموعه داده ها، به عنوان یک ابزار استاندارد، امکان جمع آوری، تحلیل و مقایسه داده های مرتبط با این نوع جراحی ها را فراهم آورده و در نهایت به ارتقای کیفیت مراقبت های پز شکی و پژوهشهای مرتبط کمک خوا هد کرد.
روش ها: پژوهش حاضر از نوع کاربردی بود که در سال 1402 انجام شد. در مرحله نخست، به منظور شناسایی عناصر داده موجود در زمینه جراحی پروتز پستان، یک مطالعه توصیفی بر روی پرونده های پزشکی بیماران در بیمارستان های آموزشی درمانی امیر المؤمنین و شهید فقیهی شهر شیراز صورت پذیرفت. در ادامه، با بهره گیری از روش توصیفی- مقایسه ای، عناصر داده مورد نیاز در سیستم های ثبت کشورهای منتخب )هلند، انگلیس، آمریکا، کره، سوئد و استرالیا( مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. در مرحله سوم، جهت تدوین مجموعه حداقل داده های مورد نیاز، پرسشنامه ای بر مبنای روش دلفی طراحی و برای اعتبار سنجی در اختیار 20 نفر از متخصصان جراحی پلاستیک و زیبایی قرار گرفت. پس از جمع آوری نظرات 16 نفر از متخصصان و انجام دو دور دلفی، مؤلفه هایی که میزان توافق جمعی بر روی آنها بیش از 75 درصد بود، به عنوان عناصر تشکیل دهنده مجموعه حداقل داده پروتز پستان انتخاب شدند. در نهایت، تحلیل داده های حاصل از پرسشنامه با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد.
نتایج: از مجموع 79 عنصر داده که به نظرخواهی گذاشته شد، 53 عنصر داده به توافق جمعی خبرگان رسید. این عناصر داده در قالب هشت زیر مجموعه دسته بندی شدند که شامل (10 عنصر داده جمعیت شناختی بیمار، 2 عنصر داده اجتماعی- اقتصادی، 6 عنصر داده مشخصات پزشک و مرکز درمانی، 16 عنصر داده تشخیصی و تاریخچه بالینی، 5 عنصر داده مشخصات پروتز، 9 عنصر داده جراحی، 2 عنصر داده عوارض احتمالی و 3 عنصر داده پیگیری) بودند.
نتیجه گیری: سیستم های انتظار میرود MDS طراحی شده بتواند نقش مهمی در یکپارچه سازی اطلاعات، ارتقای کیفیت مراقبت و ایمنی متقاضیان پروتز پستان ایفا نماید. لذا، وجود MDS در سیستم ثبت پروتز پستان به منظور گردآوری داده یکسان و تسهیل در تبادل داده جزو ضروریات است.
متن کامل [PDF 765 kb]   (237 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/6/5 | پذیرش: 1403/9/6 | انتشار: 1403/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb