دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 191-180 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.BUMS.REC.1400.312

Azad A, Javanmard Z. Educational Need Assessment of the Health Information Management Department Staff of Teaching Hospitals in Ferdows City, Iran. JMIS 2023; 9 (2) :180-191
آزاد اکرم، جوانمرد زهره. نیازسنجی آموزشی کارکنان بخش مدیریت اطلاعات سلامت بیمارستان‌های آموزشی شهرستان فردوس. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1402; 9 (2) :180-191

گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی و بهداشت فردوس، دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند، بیرجند، ایران.
هدف تغییرات ناشی از تحولات فناوری در بخش مدیریت اطلاعات سلامت باعث افزایش اهمیت این بخش و همچنین پیدایش نیازهای آموزشی جدید برای کارکنان این بخش شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی نیازسنجی آموزشی کارکنان بخش مدیریت اطلاعات سلامت بیمارستان‌های آموزشی‌درمانی شهرستان فردوس است.
روش ها پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی بود که در سال 1400 در بیمارستان‌های آموزشی‌درمانی شهرستان فردوس انجام شد. جامعه پژوهش کارکنان مدیریت اطلاعات سلامت بیمارستان‌های آموزشی‌درمانی شهرستان فردوس بودند. جهت نمونه‏گیری از روش سرشماری استفاده شد و جامعه پژوهش به‌عنوان نمونه پژوهش در نظر گرفته ‌شد. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسش‌نامه زارعی و همکاران بود. داده‌های پرسش‌نامه‏ها، پس از گردآوری، در نرم‌افزار SPSS نسخه 19 تحلیل شدند.
یافته ها 30 نفر از کارکنان در این پژوهش شرکت کردند. از دید کارکنان، میانگین نیاز به آموزش در زمینه‌های کامپیوتر و فناوری اطلاعات 65 درصد، در‌زمینه گردآوری داده‏ها 70 درصد، در‌زمینه طبقه‏بندی اطلاعات سلامت 70 درصد، در‌زمینه اجرای فعالیت‌های آماری سلامت 65 درصد و در‌زمینه ایمنی و سلامت شغلی 60 درصد بود، که نشان‌دهنده نیاز زیاد (2/1 تا 3) به آموزش در این 5 بخش است.
نتیجه گیری نتایج مطالعه حاضر نشان داد نیازهای آموزشی کارکنان در سطح زیاد است. بهترین گزینه برای ارتقای مهارت‌های کارکنان، برگزاری دوره‌های آموزشی است. به‌منظور افزایش کارایی این دوره‏ها پیشنهاد می‌شود دوره‌های آموزشی متناسب با سطح نیاز مهارتی کارکنان برگزار شوند.
متن کامل [PDF 5219 kb]   (483 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (226 مشاهده)
دریافت: 1401/9/22 | پذیرش: 1402/2/6 | انتشار: 1402/4/10