دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1402 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 35-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MUMS.REC.1401.068

Besharati R. Designing a Strategic Planning Model for Hospitals Affiliated to Islamic Azad University in Iran. JMIS 2023; 9 (1) :20-35
بشارتی رضا. طراحی مدل برنامه‌ریزی استراتژیک برای بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1402; 9 (1) :20-35

گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، واحد کاشمر، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشمر، ایران.
هدف نداشتن مدل مناسب برنامه‌ریزی ازجمله مهم‌ترین موانع بر سر راه برنامه‌ریزی استراتژیک در بیمارستان‌ها می‌باشد. بنابراین این مطالعه با هدف طراحی مدل برنامه‌ریزی استراتژیک برای بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد.
روش ها در این پژوهش کاربردی از روش‌های مروری، تطبیقی، کمی و کیفی استفاده شد. ابتدا مدل‌های مختلف برنامه‌ریزی استراتژیک جمع‌آوری و مدل مفهومی پژوهش طراحی شد. سپس پرسش‌نامه تحقیق برحسب متغیرهای مختلف مدل‌ها طراحی و با نظرخواهی از خبرگان اعتبارسنجی شد. پرسش‌نامه توسط ۳۰ نفر از صاحب‌نظران تکمیل و نتایج با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک‌طرفه تحلیل و مدل به‌روش دلفی نهایی شد.
یافته ها نتایج مطالعه درزمینه مراحل مدل برنامه‌ریزی استراتژیک نشان داد عوامل «تشکیل تیم برنامه‌ریزی(0±5)»، «ایجاد فرهنگ و توان علمی برنامه‌ریزی در مدیران و کارکنان (0/34±4/87)» و درزمینه مراحل اجرایی «برنامه عوامل ابلاغ و اجرای برنامه تأییدشده (0/34±4/87)» و «پایش برنامه‌های تأییدشده و ارزیابی مستمر آن‌ها (34/0±87/4)» و درزمینه ترکیب اصلی تیم برنامه‌ریزی عضویت «مدیر بیمارستان (0±5)»، «یک نفر متخصص در برنامه‌ریزی (0/46±4/87)» از دیدگاه خبرگان بیشترین میانگین نمرات را کسب کرده‌اند.
نتیجه گیری بهره‌گیری از مدل ارائه‌شده و انجام برنامه‌ریزی استراتژیک براساس مراحل اجرایی آن توسط تیمی با اعضای پیشنهادشده می‌تواند مراحل تدوین و اجرای طرح‌ها را در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی بهبود بخشد.
متن کامل [PDF 2212 kb]   (614 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (598 مشاهده)
دریافت: 1401/7/6 | پذیرش: 1401/9/20 | انتشار: 1402/3/10