دوره 1، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1394 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 74-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini-Eshpala R, Khorramy F, Baniasadi T, Azarmehr N, Mohammady F, Hayavy Haghighi M H et al . The Comparison of the cost of patient records in a global system with corresponding retrospective reimbursement system: a case study in Iran. JMIS 2015; 1 (1) :65-74
URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-25-fa.html
حسینی اشپلا راحیل، خرمی فرید، بنی اسدی طیبه، آذرمهر ندی، محمدی فرحناز، حیوی محمدحسین و همکاران.. مقایسه هزینه پرونده‌های بستری در نظام گلوبال با سیستم بازپرداخت گذشته‌نگر: یک مطالعه موردی در ایران . اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1394; 1 (1) :65-74

URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-25-fa.html


مربی، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندر عباس، ایران.
چکیده:   (9991 مشاهده)

مقدمه: ساز و کار بازپرداخت هزینه‌های درمان یکی از عوامل مهمی است که به طور مستقیم و غیرمستقیم در مدیریت مالی و کنترل هزینه‌های بیمارستان تأثیرگذار است. بدین منظور کشورهای مختلف از نظام‌های بازپرداخت متفاوتی استفاده می‌کنند، این مطالعه به منظور مقایسه هزینه پرونده‌های بستری در دو سیستم بازپرداخت آینده‌نگر (گلوبال) ایران با سیستم گذشته‌نگر انجام شده است.

روش ها: مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر بر روی 1286 پرونده بیماران بستری گلوبالی در بیمارستان فکری بستک وابسته به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در سال 1391 انجام شد. در این پژوهش ابتدا هزینه واقعی خدمات و مدت اقامت پرونده‌ها از سیستم اطلاعات بیمارستانی استخراج شد و سپس متوسط هزینه و اقامت بیمار برای هر یک از اعمال جراحی تعیین و با هزینه و متوسط اقامت بیمار تعیین شده در نظام گلوبال ایران مقایسه گردید. در نهایت بعضی از اقدامات جراحی که فراوانی آنها کمتر از 10 مورد بود، از جامعه آماری برای مقایسه میانگین هزینه و مدت اقامت خارج گردید و برای سایر اقدامات جراحی، معناداری تفاوت میانگین هزینه و متوسط اقامت بیمار در دو جامعه با استفاده از آزمون  t-test در نرم‌افزار SPSS 16 مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: حدود یک چهارم از پرونده‌های بیماران بستری در بیمارستان مورد مطالعه، پرونده‌های گلوبالی بودند. در این بیمارستان 62 درصد موارد گلوبال، در گروه اعمال زنان و زایمان، 20 درصد موارد در گروه اعمال جراحی عمومی و 18 درصد موارد در گروه اعمال جراحی چشم بود. در 86 درصد پرونده‌ها، احتساب هزینه عمل جراحی با گلوبال به سود بیمارستان بوده است، که 91درصد از این اختلاف هزینه‌ها معنادار بودند. در بیش از 99 درصد موارد متوسط روزهای بستری کمتر از متوسط روزهای بستری استاندارد بود که در 64 درصد موارد، این اختلاف معنادار شد.

نتیجه‌گیری: با توجه به کاهش مدت اقامت بیماران در اعمال جراحی گلوبال، بازنگری در این سیستم بازپرداخت ضروری به نظر می‌رسد و پیاده سازی سیستم بازپرداخت آینده نگر برای سایر تشخیص‌ها و اعمال پیشنهاد می‌گردد.

متن کامل [PDF 390 kb]   (9822 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/7/13 | پذیرش: 1393/10/21 | انتشار: 1394/2/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb