دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 41-31 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maserat E, Davoodi S, Mohammadzadeh Z, Amir Nahavandi P, Abbasi N. A Systematic Review Opportunities and Challenges of Tele-cardiology in Health Care Systems. JMIS 2020; 6 (4) :31-41
URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-249-fa.html
مسرت الهام، داودی سمیه، محمدزاده زینب، امیر نهاوندی پرینا، عباسی نویسا. مرور نظام‌مند بر فرصت‌ها و چالش‌های تله کاردیولوژی در سیستم‌های مراقبت بهداشتی. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1399; 6 (4) :31-41

URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-249-fa.html


گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
چکیده:   (2888 مشاهده)
هدف: تله‌کاردیولوژی می‌تواند یک ابزار تشخیصی مفید برای تشخیص دقیق و سریع بیماران مبتلا به اختلالات قلبی را به پزشکان متخصص و عمومی ارائه دهد.. در این مطالعه یک مرور نظام مند برای شناسایی مؤلفه‌ها و رویکردهای مؤثر در تله‌کاردیولوژی مانند فرصت‌ها و چالش‌های  به‌کارگیری این سیستم انجام گردیده است.
منابع اطلاعات یا داده‌ها: این مطالعه مروری با روش نظام‌مند به جستجوی مطالعات و مقالات در حوزه تله‌کاردیولوژی در بانک‌های اطلاعاتی Scopus، PubMed، Science Direct، ProQuest و EBSCO انجام گردید. از کلیدواژه‌های Challenges ،  Opportunity،  Tele Cardiology،  Work Flow، Tele Electrocardiogram و Tele Health  برای جستجو مقالات استفاده‌ شده است.
روش‌های انتخاب برای مطالعه: همه انواع مطالعات در زمینه تله‌کاردیولوژی بدون محدودیت زمانی وارد بررسی شد. مقالات با استفاده از چک‌لیست PRISMA مورد بررسی قرار گرفت. از مجموعه 6770 مقاله جستجو شده در نهایت 11 مقاله وارد مطالعه شدند.
ترکیب مطالب و نتایج: از بیشترین فرصت‌های مطرح شده در مقالات می‌توان به دسترسی سریع و بیشتر به خدمات، کاهش تشخیص اشتباه، صرفه‌جویی در وقت و از چالش‌های این سیستم می‌توان به کمبود تجهیزات و عدم تمایل پزشکان به استفاده از فناوری اشاره کرد. اکثر مطالعات در کشور استرالیا (29 درصد) انجام‌ گرفته بود و بیشترین فرصت بیان‌ شده تشخیص سریع (29/64 درصد) بود.
نتیجه‌گیری: نتایج، بیانگر آن است که این سیستم علاوه برداشتن فرصت‌ها، چالش‌هایی را نیز دارا است ولی تعداد زیاد فرصت‌ها بر مؤثر بودن این فناوری در سیستم‌های مراقبت سلامت دلالت دارد.
متن کامل [PDF 481 kb]   (1406 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/7/10 | پذیرش: 1399/11/30 | انتشار: 1399/12/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb