دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1399 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 43-37 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Harizavi M, Zare-Deris Z, Mahidashti M, Abaft N, Valipour A, Momtazan M. Factors affecting information behavior behaviors of Abadan University of Medical Sciences students. JMIS 2020; 6 (1) :37-43
URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-225-fa.html
حریزاوی محمدامین، زارع دریس زینب، ماهیدشتی مهسا، آبافت نصراله، ولی پور علی اصغر، ممتازان محبوبه. عوامل مؤثر بر رفتارهای اطلاع‌یابی دانشجویان دانشکده علوم پزشکی آبادان. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1399; 6 (1) :37-43

URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-225-fa.html


گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران.
چکیده:   (4623 مشاهده)
هدف: امروزه افراد جهت جستجوی اطلاعات با حجم عظیمی از اطلاعات مواجه میشوند که با توجه به ماهیت علوم مختلف فرد باید با استفاده از مهارتها و رفتارهای اطلاع یابی مناسب بتواند بهترین نتیجه را بیابد. بنابراین با توجه به اهمیت موضوع این مطالعه به بررسی نیازهای اطلاعاتی و رفتار اطلاع یابی دانشجویان دانشکده علوم پزشکی آبادان می­ پردازد.
روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی می باشد که بر روی دانشجویان دانشکده علوم پزشکی آبادان با حجم نمونه 300 نفر (با استفاده از روش خوشه‌ای تصادفی) انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته با روایی صوری تأییدشده و ضریب آلفای‌کرونباخ 80 درصد می­باشد که دارای 2 بخش و در کل 34 سؤال می­باشد. جهت انجام تجزیه‌وتحلیل آماری از نرم‌افزار SPSS استفاده شد.
نتایج: یافتههای این مطالعه حاکی از آن است که از دختران سهم بیشتری از جامعه پژوهش را به خود اختصاص داده‌اند. از نظر سنی بیش از نیمی از دانشجویان در گروه سنی 23-21 سال قرار گرفتند. یافتهها حاکی از آن است که بیشترین منابع مورد استفاده جهت رفع نیازهای اطلاعاتی اینترنت می‌باشند و مهم‌ترین معیار انتخاب منبع شامل قابل‌فهم بودن، اعتبار منبع است. بیشترین موانع دسترسی به اطلاعات شامل پایین بودن سرعت اینترنت، عدم اطلاع از منبع است. منابع مورد استفاده جهت مطالعه آزاد به ترتیب اینترنت و کتاب میباشد.
نتیجه‌گیری: با توجه به منابع مورد استفاده و موانع دسترسی و زیرساختی به نظر می‌رسد، اطلاع‌رسانی وجود منابع و کاربرد آن‌ها و همچنین تقویت زیرساخت‌های شبکه، اینترنت و ... به رفع موانع موجود کمک کند و دسترسی به منابع اطلاعاتی را تسهیل و تسریع کند.
واژه‌های کلیدی: رفتار اطلاع یابی، دانشجو، آبادان
متن کامل [PDF 346 kb]   (1263 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/11/25 | پذیرش: 1399/3/17 | انتشار: 1399/3/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb