دوره 4، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1397 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 54-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nekouian R, pouraghasi L, maher A. Management Status of Biotechnology Industry in Europe :::union:::, America and Canada and Provide Practical Solution for Iran. JMIS 2018; 4 (1) :46-54
URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-149-fa.html
نکوییان رضا، پورآقاسی لیلا، ماهر علی. وضعیت مدیریت صنعت بیوتکنولوژی پزشکی در اتحادیه اروپا، آمریکا و کانادا و پیشنهاد راهکار برای ایران. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1397; 4 (1) :46-54

URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-149-fa.html


کارشناس ارشد، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت، معاونت درمان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران.
چکیده:   (4130 مشاهده)
هدف: بیوتکنولوژی پزشکی یکی از جدیدترین رشته‌های بیوتکنولوژی است که موجب تغییرات شگرفی در تشخیص و درمان بیماری‌های مختلف شده است. این موضوع در کشور ما طرحی نو بوده و کمتر بدان توجه شده است. هدف از مطالعه حاضر، مرور مهمترین استراتژی‌های کاربردی اتحادیه اروپا، آمریکا و کانادا به ‌عنوان پیشتازان عرصه بیوتکنولوژی پزشکی برای شناخت این صنعت نوین و ارائه راهکارهای عملی برای ایران می‌باشد.
روش‌ها: این مطالعه مروری غیر سیستماتیک است که در سال 1394 انجام شده است. در این مطالعه از روش مرور حیطه توسعه‌یافته برای تحلیل داده‌ها استفاده شده است. شاخص‌های مورد مطالعه در این پژوهش شاخص‌های اقتصادی و شاخص‌های آموزشی می‌باشند. داده‌ها از طریق بررسی مقالات و متون کتابخآن‌های، جستجوهای اینترنتی و مراجعات مستقیم به سازمآن‌های مرتبط با موضوع این پژوهش جمع‌آوری شد.
نتایج: درآمد شرکت‌های بیوتکنولوژی پزشکی در مجموع 8 درصد، هزینه‌های‌ تحقیق و توسعه 5 درصد و درآمد خالص در سال 2012 نسبت به سال قبل 37 درصد رشد یافته است. شرکت‌های رهبران مالی نسبت به شرکت‌های دولتی و سایر شرکت‌ها، پیشتاز هستند. وضعیت این صنعت در آمریکا بهتر از کانادا و اتحادیه اروپا مشاهده شد. همچنین، مشاهده می‌شود بیشترین میزان‌های رشد در شرکت‌های رهبران مالی آمریکا و پس از آن در شرکت‌های دولتی آمریکا بوده است. در خصوص وضعیت شاخص‌های آموزشی در صنعت بیوتکنولوژی، مشاهده شد تعداد سرفصل‌های آموزشی برای مدیریت ارشد کسب و کار، بیش از سرفصل‌های آموزشی بیوتکنولوژی و بیوتکنولوژی پزشکی است.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج لزوم توجه به حمایت از ایجاد مؤسسات خصوصی و تشویق آن‌ها به تفکر اقتصادی، صنعتی و بازاریابی جهانی به دانش حاصل از بیوتکنولوژی و نیز الحاق به قوانین جهانی مالکیت معنوی و تجارت جهانی، که زمینه‌ساز ورود به این عرصه و بازار جهانی می‌باشد، ضروری به نظر می‌رسد.
واژه‌های کلیدی: مدیریت، صنعت، بیوتکنولوژی
متن کامل [PDF 279 kb]   (1197 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/12/14 | پذیرش: 1397/4/6 | انتشار: 1397/6/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb