دوره 3، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1396 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghazi saeedi M, Mohammadzadeh N, Akhlaghi M, Zivdar M. Minimum data requirements to predict the need for total knee arthroplasty in osteoarthritis patients. JMIS 2017; 3 (2) :1-7
قاضی سعیدی مرجان، محمدزاده نیلوفر، اخلاقی معصومه، زیودار مهین. حداقل الزامات داده‌ای جهت پیش‌بینی نیاز به Arthroplasty زانو در بیماران Osteoarthritis. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1396; 3 (2) :1-7

گروه داخلی و روماتولوژی، مرکز تحقیقات روماتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.

هدف:Arthroplasty زانو یکی از بهترین روش‌های درمانی جهت کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی در موارد مقاوم به درمان بیماری Osteoarthritis محسوب می‌شود؛ ولی ازآنجایی‌که یک اقدام تهاجمی محسوب شده و تأخیر در انجام آن ممکن است به عوارض ناخواسته پس از عمل جراحی منجر گردد. بنابراین انتخاب صحیح و به‌موقع بیمار جهت Arthroplasty زانو، اهمیت بسزایی دارد. هدف از این پژوهش شناسایی حداقل الزامات داده‌ای جهت پیش‌بینی نیاز به Arthroplasty زانو در بیماران Osteoarthritis می‌باشد.
روش‌ها: این مطالعه از نوع کاربردی بوده که در سال 1396 انجام‌شده است. بامطالعه کتابخانه‌ای و جستجوی اینترنتی کلیدواژه‌های مرتبط مانند Total Knee Arthroplasty, Minimum Data Set, …در پایگاه‌های داده معتبر مانند Pubmed, Science Direct, … و موتور جستجوی Google Scholar،  فاکتورهای مؤثر در پیش‌بینی Arthroplasty زانو شناسایی شدند. نمونه‌گیری با استفاده از جدول مورگان انجام شد و 32 نفر از پزشکان فوق تخصص روماتولوژی شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تهران، به‌ عنوان نمونه انتخاب شدند و روایی پرسشنامه توسط اساتید مدیریت اطلاعات سلامت و پایایی آن با آلفای کرونباخ 82 درصد در نرم‌افزار SPSS نسخه 16 محاسبه گردید. نتایج با استفاده از نرم‌افزار Excell تحلیل شد.
نتایج: نتایج حاصل از دو مرحله تکنیک دلفی انجام ‌شده نشان داد داده‌های غیربالینی (سن، شاخص توده بدنی) و داده‌های بالینی (درد زمان استراحت، درد زمان فعالیت، کیفیت زندگی، یافته‌های رادیوگرافی، ناپایداری زانو، دفرمیتی زانو، محدودیت حرکتی زانو) حداقل داده‌های ضروری پیش‌بینی نیاز به Arthroplasty زانو در بیماران Osteoarthritis می‌باشند.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش می‌تواند به‌ عنوان اولین قدم در جهت طراحی و ایجاد سیستم‌های هوشمند پیش‌بینی Arthroplasty زانو محسوب شود. استفاده از این سیستم‌ها در مدیریت لیست انتظار جراحی در مراکز درمانی بسیار مفید خواهد بود.

متن کامل [PDF 674 kb]   (1552 دریافت)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/10/3 | پذیرش: 1397/1/5 | انتشار: 1397/1/5