مقدمه: بنابر گزارش سازمان جهانی بهداشت استفاده از فناوری سلامت همراه و فناوریهای بیسیم برای پشتیبانی و دستیابی به اهداف صنعت سلامت، چهره¬ی ارائه خدمات مراقبت سلامت در دنیا را تغییر داده است. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان شناخت پزشکان و بررسی عوامل موثر بر پذیرش سلامت همراه از دیدگاه آنان بود.
روش ها: این مطالعه مقطعی با روش توصیفی تحلیلی در سال 1395 در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد. نمونه پژوهش شامل 150 نفر از پزشکان شاغل در 5 بیمارستان آموزشی این دانشگاه بود. به منظور گردآوری دادهها و آزمون فرضیات پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته براساس متغیرهای مدل TAM استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی، تحلیل عاملی تاییدی و تحلیلی (رگرسیون خطی و چندگانه) استفاده شد.
یافتهها: میانگین متغیرهای سودمندی درک شده، قصد رفتاری، لذت درک شده، هنجار ذهنی، سهولت استفاده درک شده تصویر، داوطلبانه بودن و قابلیت استفاده از اهداف بالاتر از میانگین مبنا (3) بود و نشاندهنده پذیرش سلامت همراه توسط آنها بود. ارتباط بین تمام متغیرها با یکدیگر و در جهت اهداف نگرشی و رفتاری پذیرش سلامت همراه، معنادار بود، اما متغیر قابلیت نمایش تاثیر مثبتی بر روی سودمندی درک شده نداشت.
نتیجهگیری: میتوان در برنامهریزیها با لحاظ کردن فاکتورهایی مانند تمایل رفتاری برای استفاده از خدمات سلامت همراه و سایر فاکتورهای موثر نسبت به ارتقاء میزان پذیرش آن، اقدام کرد. نتایج این مطالعه اطلاعات سودمندی را در اختیار مدیران و سیاستگذاران سلامت قرار میدهد تا بتوانند با استفاده از فناوریهای نوین در جهت بهبود کیفیت خدمات گام بردارند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |