هدف: تلفنهمراه، در زمینه پیشگیری و درمان بیماریها، پیشرفتهای چشمگیری داشته است. این تکنولوژی برای افراد در معرض خطر بیماری ایدز و مبتلایان به این بیماری که به جهت قبح اجتماعی شرم از مراجعه حضوری به سرویسهای مراقبتهای بهداشتی درمانی دارند و دسترسی به آنان دشوار میباشد، بسیار مؤثر میباشد. این مطالعه مروری، باهدف تعیین نقش تلفنهمراه در پیشگیری و درمان بیماران مبتلابه ایدز، انجامگرفته است.
منابع اطلاعات: این مطالعه از نوع مطالعات مروری است و جهت انجام مطالعه، مقالات موجود در بانکهای اطلاعاتی نظیر Web of Science، ProQuest PubMed، SID، IranMedex، Science Direct به روش جستجوی موضوعی براساس واژههای مستخرج از MESH از قبیل تکنولوژی تلفنهمراه، سلامت همراه و ایدز بررسی شد. از مجموع 1011 مقاله بهدستآمده، مقالات موجود در محدوده زمانی سالهای 2016-2006 که شرایط ورود به مطالعه را داشتند و بعد از بررسی مقالات با استفاده از چکلیست CONSORT و STROB (درمجموع 25 مقاله)، انتخاب و در نگارش این مقاله مورداستفاده قرار گرفت.
ترکیب مطالب و نتایج: سلامت همراه، بهعنوان زیرمجموعهای از سلامت الکترونیک، با رعایت اصول امنیتی و حفظ محرمانگی و با قابلیت تولید پیامهای متنی، صوتی، دسترسی به اینترنت و GPS میتواند به طور مؤثری در جهت ارایه اطلاعات بهداشتی درمانی به افراد در معرض خطر بیماری ایدز و همچنین تشویق و یادآوری مبتلایان به ایدز، جهت تداوم درمان و خود مراقبتی بکار رود. پزشکان و محققان میتوانند به کمک این تکنولوژی در جمعآوری دادههای بالینی بیماران مبتلابه ایدز و انجام تحقیقات پزشکی گامهای بلندی بردارند. موانع و چالشهای موجود در استفاده از تکنولوژی موبایل، ، شامل نابرابری در دسترسی به اینترنت در همه مناطق، بخصوص مناطق محروم و دور از دسترس، عدم توان پرداخت هزینه استفاده از تلفنهمراه و اینترنت برای همه سطوح و اقشار جامعه و همچنین سطوح متفاوت فرهنگی اجتماعی کاربران میباشد.
نتیجهگیری: اغلب اقداماتی که در جهت کنترل و درمان بیماری ایدز براساس تکنولوژی تلفنهمراه انجام شده است در مراحل اولیه اجرا میباشد و تأثیرات بلندمدت این تکنولوژی بر سلامت و درمان مبتلایان به ایدز، نیازمند بررسی و انجام مطالعات جامع و وسیعتری میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |