جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای سیستم اطلاعات بیمارستان

مهدیه شجاعی باغینی، طاهره ناصری بوری آبادی، مونا جودکی، سامیه ملایی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: در سال‌های اخیر، مراکز مراقبت سلامت کشور به‌ویژه بیمارستان‌ها درصدد مکانیزه کردن سیستم‌های اطلاعاتی خود برآمده‌اند. این پژوهش باهدف تعیین میزان پیشرفت سیستم‌های اطلاعاتی در بیمارستان‌های عمومی  آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال ۱۳۹۱ انجام شد.

روش ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی - مقطعی و جامعه موردبررسی شامل سیستم‌های اطلاعاتی چهار بیمارستان عمومی آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بود. در این پژوهش، نمونه‌گیری انجام نشد ابزار گردآوری در این پژوهش، بازبینه شاخص‌های ارزیابی سیستم اطلاعات بیمارستانی وزارت بهداشت بود. توصیف و تحلیل  داده‌ها  با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS نسخه ۱۳ و Excel انجام شد.

یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که بیشترین میزان پیشرفت ماشینی شدن سیستم اطلاعات بیمارستانی (۶۶/۹۱ درصد) مربوط به سیستم اطلاعات مدارک پزشکی و کمترین آن (۶۲/۱۵ درصد) مربوط به سیستم تصمیم‌یاری بود.

نتیجه‌گیری: تشکیل کمیته برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی، نظارت و کنترل اجرایی در سطح دانشگاه‌ها، تعیین دوره‌های بازآموزی، ارزیابی دوره‌ای سیستم اطلاعات بیمارستانی برای تعیین و رفع نقاط ضعف و تصویب و اختصاص بودجه به‌منظور ایجاد و یا توسعه سیستم اطلاعات بیمارستانی توصیه می‌گردد.


مهرداد فرزندی پور، زهرا میدانی، حمیدرضا گیلاسی، راضیه دهقان بنادکی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: : سیستم اطلاعات بیمارستانی نرم‌افزاری جامع برای یکپارچه کردن اطلاعات بیماران جهت ارسال و تبادل اطلاعات بین بخش‌ها و سایر مراکز درمانی است که با توجه به نیاز کاربران، تغییراتی از قبیل اصلاحات، بهبود یا انطباق با تغییرات در محیط سازمان و نیز اضافه نمودن الزامات و ویژگی‌های عملکردی در این سیستم‌ها، نیاز است به طور مداوم سیستم‌ها مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار گیرند. هدف این پژوهش رتبه‌بندی سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی است.

روش ها: پژوهش به صورت توصیفی - مقطعی در سال ۱۳۹۲انجام شد. جامعه‌ی پژوهش، سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی بیمارستان‌های کشور بودند. حجم نمونه ۱۶ شرکت تعیین شد. داده‌ها با استفاده از چک‌لیست شامل اطلاعات مبتنی بر اهداف پژوهش جمع‌آوری شده و که دارای روایی صوری بوده و روایی محتوی نیز مورد تأیید متخصصان قرار گرفت. داده‌های گردآوری شده با آمار توصیفی و نرم‌افزار SPSS۱۶  تحلیل گردید.

یافته‌ها: در رتبه‌بندی کلی سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی؛ «رایاوران» بالاترین رتبه با ۷/۷۲ درصد و «طراحان بوعلی» کمترین رتبه با ۱/۴۷ درصد بوده است. تنها سه نرم‌افزار در رتبه‌بندی الزامات عملکردی از کارایی خوبی برخوردار بودند. بیشتر سیستم‌ها در الزامات فنی، قابلیت استفاده و توانایی‌های شرکت فروشنده سیستم، کارایی خوبی دارند و بیشتر سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی در بهبود کیفیت مراقبت بیمار، کارایی ضعیفی داشتند.

نتیجه‌گیری: به طور کلی سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی کشور در الزامات مورد بررسی از کارایی متوسطی برخودارند که نیاز به مطالعه و دقت نظر بیشتر مدیران و طراحان سیستم را طلب می‌کند.


فاطمه السادات هاشمی ششده، نسرین داوری دولت آبادی،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

هدف: با تغییرات ایجادشده در سیستم مراقبت بهداشتی درمانی، نیاز به سیستم اطلاعات یکپارچه‌ای است تا بتواند نیازهای افراد را برای ارایه خدمات برآورده سازد و از ارایه خدمات بهداشتی پشتیبانی نماید. ارزیابی این سیستم‌ها منجر به اصلاح و توسعه آن و افزایش کارایی و اثربخشی بیمارستان می‌گردد. این مطالعه باهدف ارزیابی سیستم اطلاعات بیمارستانی بیمارستان شهید محمدی شهر بندرعباس از دیدگاه کاربران در سال ۱۳۹۵ انجام گرفت.
روش‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه کاربردی از نوع توصیفی- مقطعی است. جامعه آماری ۵۴۶ نفر از کارکنان بیمارستان بود و با استفاده از جدول مورگان حجم نمونه ۲۲۵ نفر برآورد شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه‌ محقق ساخته بود که روایی توسط کارشناسان مورد تأیید قرار گرفت و پایایی این پرسشنامه توسط آلفاکرونباخ (۸۷۹/۰) به دست آمد، جهت تحلیل داده‌ها از  نرم‌افزار SPSS و آمار توصیفی و آزمون‌های‌ واریانس یک‌طرفه، پیرسون و کای اسکوئر استفاده شد.
نتایج: در این مطالعه پرستاران بیشترین استفاده‌کنندگان از سیستم HIS بودند. ۱/۸۵ درصد افراد تحت مطالعه اعلام نمودند که اجرای HIS باعث افزایش دقت عمل افراد نسبت به قبل شده و ۸/۵۳ درصد بیان داشتند که اجرای HIS باعث کاهش حجم کار افراد نسبت به قبل گردیده است. ۵/۵۹ درصد افراد بیان نمودند که اجرای HIS موجب کاهش کاغذبازی نسبت به قبل شد.
 نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد HIS حاکم بر سازمان در حد مطلوبی بوده اما نیاز به توجه بیشتر مدیران به نظرات کاربران در راستای ارتقای این سیستم‌ها می‌باشد.


شهلا دمنابی، الهام منقش، رباب فرجی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

هدف: کاربردپذیری عبارت است از میزانی که یک محصول ویژه می‌تواند توسط کاربرانی خاص برای رسیدن به اهدافی خاص در یک زمینه مشخص با اثربخشی، کارایی و رضایت مورد استفاده قرار گیرد. هدف از انجام این مطالعه سنجش میزان کاربردپذیری سیستم اطلاعات آزمایشگاه در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تبریز می‌باشد.
روش‌ها: این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی بوده و در سال ۱۳۹۶ در دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام‌ شده است. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه‌های استاندارد QUIS و SUS استفاده شده است. جامعه پژوهش مشتمل بر کاربران شاغل در بخش آزمایشگاه، در شش بیمارستان آموزشی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بوده‌اند که سابقه کار با سیستم اطلاعات آزمایشگاه را داشته‌اند. به علت محدود بودن تعداد کاربران از روش سرشماری استفاده شد و تعداد نمونه ۶۹ نفر بوده است. داده‌های به‌دست‌آمده در نرم‌افزار SPSS وارد گردیده و در قالب جداول و نمودار ارائه شده است.
نتایج: نتایج نشان داد ۴۰/۰۷ درصد کاربران از سیستم اطلاعات آزمایشگاه راضی بوده‌اند و بیشترین میزان رضایت با ۵۴ درصد مربوط به یادگیری راحت سیستم بوده و پس ‌از آن سودمندی سیستم با ۵۰/۰۷ درصد بیشترین، میزان رضایت را به خود اختصاص داده است.
نتیجه‌گیری: طبق یافته‌های حاصل از پژوهش، مشخص گردید که سیستم اطلاعات آزمایشگاه از دید کاربران ساده بوده و کار کردن با این سیستم‌ها پیچیدگی خاصی نداشته و یادگیری آن آسان بوده است ولی سیستم، فاقد انعطاف لازم بوده که پیشنهاد می‌شود در زمان طراحی سیستم این مولفه مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

جهان‌پور علی‌پور، یوسف مهدی‌پور، پژمان شیبانی نسب،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

هدف:داده‌های باکیفیت پیش‌نیاز ارائه خدمات مراقبت سلامت باکیفیت است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کیفیت داده‌های سیستم اطلاعات بیمارستانی بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شده است.
روش‌ها: پژوهش حاضر کاربردی بوده و به ‌صورت توصیفی- مقطعی در سال ۱۳۹۷ انجام شد. جامعه پژوهش شامل کاربران سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی پنج بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بود. در این پژوهش روش نمونه‌گیری آسان و در دسترس برای انتخاب ۳۰۰ نفر از کاربران استفاده شد. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه محقق‌ساخته گردآوری و با نرم‌افزار SPSS و آمارهای توصیفی تحلیلی تجزیه‌وتحلیل شد.
نتایج: میانگین ابعاد قابلیت دسترسی (۳۵/۶۱±۷/۱)، مربوط بودن (۰۱/۱۸±۷/۱)، امنیت (۰۷/۳۹±۷/۱)، قابل‌فهم بودن (۱۶/۲۳±۷/۱)، نمایش موجز (۱۲/۳۲±۷/۱)، سادگی عملیات (۱۲/۲۰±۷/۱) و تفسیرپذیری (۲۱/۰۹±۷/۱) بود. میانگین ابعاد عینی بودن (۸۶/۳۳±۶/۱)، اعتبار عمومی (۶۵/۳۳±۶/۱)، تناسب حجم داده‌ها (۹۳/۴۳±۶/۱)، باورپذیری (۸۸/۳۶±۶/۱)، بهنگام بودن (۸۰/۴۹±۶/۱)، کامل بودن (۷۴/۲۲±۶/۱)، همسانی نمایش (۸۷/۲۹±۶/۱) و صحت داده‌ها (۶۹/۱۵±۶/۱) کمتر از میانگین ۷ و از میانگین کل ۱۰ بود. بین تمامی ابعاد مورد ارزیابی رابطه مثبت و معنادار وجود داشت (۰/۰۵P-Value<
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه تمامی ابعاد در سطح مطلوب یا نسبتا مطلوب قرار داشتند، بنابراین توجه و بهبود کیفیت داده‌های موجود در سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی ضروری به نظر می‌رسد.

محمدحسین حیوی‌حقیقی، جهان‌پور علی‌پور،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

هدف: مدل استفاده از فناوری اطلاعات برای تعیین میزان پذیرش کاربران و رضایت از سیستم اطلاعات بیمارستان استفاده می‌شود. هدف این پژوهش، تعیین میزان پذیرش سیستم اطلاعات بیمارستان توسط کاربران براساس مدل استفاده از فناوری اطلاعات در بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع کاربردی است که به روش توصیفی- تحلیلی در فصل بهار ۱۳۹۹ انجام شد. جامعه آماری این پژوهش کاربران سیستم اطلاعات بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بودند و طبق فرمول کوکراین حجم نمونه ۲۷۷ کاربر تعیین گردید. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه بود. تحلیل داده با آمار توصیفی و آمار تحلیلی (ضریب همبستگی پیرسون) و با استفاده از نرم‌افزار  SPSS صورت گرفت.
نتایج: میانگین متغیرهای پذیرش سیستم اطلاعات بیمارستاتی از جمله رضایت‌مندی کاربران از نظر پشتیبانی سیستم از وظایف، رابط کاربری، سازگاری با وظایف، حمایت از همکاری بین‌بخشی، قابلیت یادگیری، قابلیت دسترسی و خدمات پشتیبانی از سیستم به ترتیب ۳/۷۸، ۳/۶۵، ۳/۳۴، ۳/۶۰، ۳/۲۱، ۳/۳۰ و ۳/۵۰ بدست آمد که نشان‌دهنده وضعیت مطلوب برای بعد اول و نسبتاً مطلوب برای سایر ابعاد است.
نتیجه‌گیری: میزان پذیرش سیستم اطلاعات بیمارستان از طرف کاربران در اکثر ابعاد مورد پژوهش در سطح نسبتاً مطلوب است اما ارتباط مناسب بین کاربران و مالکان سیستم، استفاده از پشتیبان سیستم و اتخاذ تاکتیک‌های مناسب مدیریتی می‌تواند به پذیرش و رضایت بیشتر کاربران کمک نماید.

مینا شایسته فر، اسماعیل مشیری،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

پرستاران بخش زیادی از زمان کار خود را صرف مستندسازی می‌کنند. ثبت گزارش‌های پرستاری شامل نتایج مراقبت و پاسخ بیمار است، بنابراین هیچ چیزی مانند یک ثبت استاندارد کامل نمی‌تواند نشان‌دهنده مناسب بودن خدمات ارائه‌شده باشد. ثبت ناقص، گزارش پرستاری ایمنی بیمار و موقعیت پرستار را به خطر می‌اندازد.

سیما علوی، عبداله مهدوی، سولماز خدام ننه کران، کمال ابراهیمی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

هدف طرح سپاس یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های فناوری اطلاعات حوزه سلامت در کشور است. «سپاس» مخفف «سامانه پرونده الکترونیکی سلامت» است. هدف این مقاله شناسایی نقاط قوت و ضعف این طرح براساس دیدگاه کاربران دانشگاه علوم‌پزشکی اردبیل بود.
روش ها این پژوهش کیفی به مطالعه دیدگاه کاربران سامانه سپاس در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم‌پزشکی اردبیل پرداخته است. جمع‌آوری داده‌ها از طریق مصاحبه نیمه‌ساختارمند با استفاده از راهنمای مصاحبه و با مراجعه حضوری انجام شد. جامعه پژوهش، کاربران سامانه سپاس بودند که تا مرحله اشباع داده با ۱۴ نفر مصاحبه شد.
یافته ها یافته‌های حاصل از مصاحبه در ۷ گروه اصلی طبقه‌بندی شدند که این ۷ محور شامل مدیریت راهبردی و نظارت، آموزش و فرهنگ‌سازی، استانداردها و قوانین، توسعه و استقرار، پژوهش، زیرساخت‌های فنی و توسعه طرح در دانشگاه‌ها بود. حوزه آموزش و فرهنگ‌سازی محور اصلی در پژوهش حاضر بوده است.
نتیجه گیری برنامه‌های اجراشده طرح سپاس با برنامه‌های تدوین‌شده فاصله دارند. در این بین مسئله نظارت در سطح وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌ها و همچنین فرهنگ‌سازی و آموزش در سطح مدیران و کارکنان در اولویت قرار دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb