جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تلفن همراه

یوسف مهدی پور، محمد خمرنیا، افسانه کریمی، جهان پور علی پور، فرزانه سیدزایی، سعید ابراهیمی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: بنابر گزارش سازمان جهانی بهداشت استفاده از فناوری سلامت همراه و فناوری‏های بی‏سیم برای پشتیبانی و دستیابی به اهداف صنعت سلامت، چهره¬ی ارائه خدمات مراقبت سلامت در دنیا را تغییر داده است. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان شناخت پزشکان و بررسی عوامل موثر بر پذیرش سلامت همراه از دیدگاه آنان بود.
روش ها: این مطالعه مقطعی با روش توصیفی تحلیلی در سال ۱۳۹۵ در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد. نمونه پژوهش شامل ۱۵۰ نفر از پزشکان شاغل در ۵ بیمارستان آموزشی این دانشگاه بود. به منظور گردآوری داده‏ها و آزمون فرضیات پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته براساس متغیرهای مدل TAM استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی، تحلیل عاملی تاییدی و تحلیلی (رگرسیون خطی و چندگانه) استفاده شد.
یافته‌ها: میانگین متغیرهای سودمندی درک شده، قصد رفتاری، لذت درک شده، هنجار ذهنی، سهولت استفاده درک شده تصویر، داوطلبانه بودن و قابلیت استفاده از اهداف بالاتر از میانگین مبنا (۳) بود و نشان‏دهنده پذیرش سلامت همراه توسط آنها بود. ارتباط بین تمام متغیرها با یکدیگر و در جهت اهداف نگرشی و رفتاری پذیرش سلامت همراه، معنادار بود، اما متغیر قابلیت نمایش تاثیر مثبتی بر روی سودمندی درک شده نداشت.
نتیجه‌گیری: می‏توان در برنامه‏ریزی‏ها با لحاظ کردن فاکتورهایی مانند تمایل رفتاری برای استفاده از خدمات سلامت همراه و سایر فاکتورهای موثر نسبت به ارتقاء میزان پذیرش آن، اقدام کرد. نتایج این مطالعه اطلاعات سودمندی را در اختیار مدیران و سیاستگذاران سلامت قرار می‏دهد تا بتوانند با استفاده از فناوری‏های نوین در جهت بهبود کیفیت خدمات گام بردارند.

 


فاطمه اردستانی محمدی، زهرا رحمت زاده،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

هدف بسیاری از بیماری‌های مزمن به نارسایی اندام منجر می‌شود و بهترین درمان در این مرحله، پیوند عضو است. گیرندگان پیوند به مراقبت جدی نیاز دارند. پیشرفت در فناوری منجر به توسعه برنامه‌هایی با هدف بهبود پزشکی شده است. بنابراین مطالعه مرور 
روش ها مطالعه حاضر طبق دستورالعمل پریزما (موارد ترجیحی در گزارش مقالات مروری منظم و فراتحلیل) انجام شد. برای این منظور پایگاه‌های اطلاعاتی پابمد، وب‌آوساینس و اسکوپوس جهت بازیابی مقالات انگلیسی بدون محدودیت زمانی، تا ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۲ مورد جست‌وجو قرار گرفتند. معیار ورود به مطالعه، مقالات اصیل و انگلیسی‌زبانی بودند که به معرفی برنامه‌های کاربردی تلفن همراه در حوزه پیوند اعضا پرداخته‌اند. گردآوری داده‏ها بر‌اساس فرم استخراج داده‏ها انجام شد. تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها نیز از‌طریق روش تحلیل محتوا صورت گرفت.
یافته ها در‌مجموع ۱۲۳ مقاله یافت شد که ۱۱ مقاله با معیارهای مطالعه همخوانی داشت. کاربران این برنامه‌ها، بیماران، خانواده یا مراقبینشان و کادر درمان بودند. این مطالعات در کشورهای اسپانیا و آمریکا انجام شدند. ۴۵/۵ درصد از برنامه‌های کاربردی، برای گیرندگان پیوند کلیه و کبد و ۳۶/۵ درصد برای پیوند سلول بنیادی طراحی شده بود.
نتیجه گیری نتایج مطالعه حاضر مؤید اثربخشی برنامه‌های کاربردی تلفن همراه در حوزه پیوند اعضا بود. استفاده از آن‌ها باعث افزایش پایبندی بیماران نسبت به درمان، بهبود مراقبت فردی، افزایش آگاهی بیماران و ارتباط بین کاربران می‌شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb