جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اعتیاد به اینترنت

مصطفی روشن زاده، علی تاج آبادی، بهاره مظهری دهکردی، سمیه محمدی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

هدف: دانشجویان علوم‌پزشکی با فشار روانی جو بیمارستان و برخورد با مشکلات بیماران نیز روبه‌رو بوده و بیشتر در معرض آسیب هستند. بنابراین ضروری است تا مشکلات تحصیلی و سلامت روان ازجمله اعتیاد به اینترنت و ارتباطش با اهمال‌کاری تحصیلی بررسی شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر پیش‌بینی‌کننده اعتیاد به اینترنت بر اهمال‌کاری تحصیلی دانشجویان دانشکده پرستاری انجام شد. 
روش ها: مطالعه توصیفی‌مقطعی حاضر سال ۱۳۹۸ روی ۳۹۲ دانشجوی دانشکده پرستاری (پرستاری، فوریت پزشکی و اتاق عمل) که به ‌روش سهمیه‌ای انتخاب شدند در دانشگاه علوم‌پزشکی شهرکرد انجام شد. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه اطلاعات جمعیت‌شناختی، اعتیاد به اینترنت یانگ و اهمال‌کاری تحصیلی سولومون و راث بلوم استفاده شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمون‌های آماری توصیفی(میانگین و انحراف معیار، تعداد و درصد) و تحلیلی(تی‌تست، آنالیز واریانس، رگرسیون، ضریب همبستگی پیرسون) تحلیل شد.
یافته ها: ضریب همبستگی پیرسون حاکی از ارتباط مثبت و معنی‌داری بین اعتیاد به اینترنت و اهمال‌کاری تحصیلی بود(۰/۰۵>P). آزمون رگرسیون نشان داد که همه ابعاد اعتیاد به اینترنت (۰/۱۸۶= R۲‌تعدیل‌شده) به‌طور معنی‌داری اهمال‌کاری تحصیلی را ‌پیش‌بینی می‌کنند. مقدار بتای استاندارد‌نشده نشان داد که سهم کنترل / مدیریت زمان در پیش‌بینی اهمال‌کاری تحصیلی ۲/۱۴ و سهم اشتیاق/مشکلات اجتماعی در پیش‌بینی اهمال‌کاری تحصیلی ۲/۰۱۸ است. میانگین اعتیاد به اینترنت (۲/۸۱±۲۰/۶۹) و اهمال‌کاری تحصیلی (۲/۴۸±۶۴/۴) گزارش شد.
نتیجه گیری: با توجه به نقش پیش‌بینی‌کننده ابعاد مدیریت زمان و بهبود روابط اجتماعی بر اهمال‌کاری تحصیلی دانشجویان باید بر نقش مدیریت و برنامه‌ریزی سیستم آموزشی در حیطه‌های مختلف آموزش به والدین و دانشجویان تأکید کرد. 
مریم شریفی نجف آبادی، محمد مرادی جو، محبوبه بهبودی، زهرا کیوانی بروجنی، امید یوسفیان زاده،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

هدف: امروزه اینترنت به عنوان ابزار نوین ارتباطی، علاوه بر جنبه های مثبت، جنبه های منفی نیز به دنبال دارد و بر اساس پژوهش های انجام شده، استفاده ی نامناسب از این فناوری می تواند مشکل ساز باشد. سواد اطلاعاتی می تواند جهت توانمند سازی افراد به منظور شناسایی، ارزیابی و استفاده­ی هدفمند از منابع اطلاعاتی، کمک کننده باشد. بنابراین پژوهش حاضر به تعیین ارتباط میزان اعتیاد به اینترنت و تاثیر آن بر سواد اطلاعاتی دانشجویان پرداخته است.
روشها: این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ انجام شد. جامعه آماری، کلیه دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی یزد بودند. تعداد ۲۴۸ دانشجو بر مبنای نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده­اند. داده ها براساس دو پرسشنامه سواد اطلاعاتی و اعتیاد به اینترنت گردآوری و توسط نرم افزار آماری SPSS تحلیل شد.
نتایج: ۶/ ۴۷ درصد دانشجویان، اعتیادی به اینترنت نداشتند. همچنین میانگین سواد اطلاعاتی آنها در تمامی متغیرها بالاتر از متوسط بوده است. بین اعتیاد به اینترنت و مؤلفه های سواد اطلاعاتی از جمله، توانایی دسترسی مؤثر به اطلاعات (r=۰/۱۳۸) و توانایی ارزیابی نقادانه اطلاعات (r=۰/۱۹۸) همبستگی مثبت وجود داشت.
نتیجه­ گیری: با افزایش سواد اطلاعاتی، میزان اعتیاد دانشجویان به اینترنت نیز کاهش می یابد. لذا با توجه به اهمیت موضوع در عصر انفجار اطلاعات، پیشنهاد می شود با هدف فراهم آمدن امکان تحلیل عمیق نتایج در زمینه ارتباط سواد اطلاعاتی و اعتیاد به اینترنت، مطالعه ای کیفی تنظیم و اجرا شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb