۴ نتیجه برای کمال زاده
حسام الدین کمال زاده، مرضیه برزگر، سمیره عابدینی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
هدف: وبسایتهای مراکز آموزشی نقش مهمی در فراهم آوردن اطلاعات برای دانشجویان فعلی، آینده و فارغالتحصیلان و اعضای هیاتعلمی ایفا میکنند. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر مداخله شاخصهای آموزشی بر وبسایت دانشکدههای دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بود.
روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمهتجربی (قبل و بعد) است که جامعه پژوهش آن وبسایت ۷ دانشکده تابعه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان میباشد. بررسی وبسایتها با استفاده از چکلیست محققساخته از نظر وجود یا عدم وجود متغیرها و شاخصهای تدوین شده برگرفته از شاخصهای تبیین شده در رتبهبندی آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی و استانداردهای اعتباربخشی مؤسسات آموزشی (از بستههای طرح تحول در آموزش) انجام شد. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS و آمارهای توصیفی (میانگین) و آزمون تیزوجی تجزیهوتحلیل شدند.
نتایج: براساس نتایج این پژوهش اختلاف معناداری بین میانگین نمره قبل و پس از مداخله در ساختار و همچنین شناسه سازمانی وبسایت دانشکده پرستاری و مامایی وجود داشت. همچنین بین میانگین نمره در محتوای وبسایت دانشکده پزشکی و بین میانگین نمره در درج نحوه ارتباط در وبسایت دانشکدههای پزشکی، پرستاری و مامایی و داروسازی و علوم دارویی وجود داشت.
نتیجهگیری: با توجه به اهمیت وبسایتها مسئولین ذیربط باید سیاستها و برنامهریزیهای دقیق و نظارت منظم بر وبسایت داشته باشند تا از نظر کمی و کیفی توسعه یابند.
حمیدرضا نوری مادوانی، سمیره عابدینی، حسام الدین کمال زاده،
دوره ۷، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
هدف: امروزه با توسعهی اینترنت، بانکها به سرعت به سمت فراهم نمودن بستر بانکداری آنلاین برای مشتریان خود، پیش میروند که از جملهی پرکاربردترین جنبههای آن استفاده از موبایل بانک است. بنابراین، هدف این پژوهش تعیین عوامل موثر بر پذیرش موبایل بانک مبتنی بر تئوری شناخت اجتماعی توسط مشتریان بانک ملت در شهر بندرعباس بود.
روشها: این پژوهش توصیفی از اسفند ماه ۱۳۹۷ تا مرداد ماه ۱۳۹۸ در مشتریان شعب بانک ملت در شهر بندرعباس انجام شد. با توجه به تعداد اعضای نامحدود جامعه تحقیق و براساس فرمول کوکران، تعداد نمونه لازم ۳۷۴ نفر برآورد و با استفاده از روش نمونهگیری خوشهای انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه محققساخته استفاده شد. دادهها با استفاده از نرمافزارهای آماری SPSS و Smart PLS مورد تحلیل قرار گرفت.
نتایج: نتایج این پژوهش نشان داد که عوامل ویژگی اجتماعی، اعتماد، خدمات آنلاین مشتری و سهولت استفاده به ترتیب با ضریب معناداری t ۹/۰۵، ۷/۲۴، ۴/۷۱ و ۴/۳۱ عواملی تأثیرگذار بر تمایل به پذیرش موبایل بانک از سوی مشتریان این بانک بودند. در عین حال، مشخص شد که عامل سازگاری با سبک زندگی با ضریب معناداری t ۱/۷۸ تأثیر معناداری بر تمایل مشتریان به پذیرش موبایل بانک ندارد.
نتیجهگیری: با توجه به اینکه موبایل بانک یک فناوری نوظهور و به دلیل پتانسیل آن در کاهش هزینه و رشد درآمد یکی از مؤلفههای اصلی استراتژیهای تجاری بانکها است، این مطالعه میتواند به مدیران بانک در ایجاد شرایط لازم برای ترویج استفاده از موبایل بانک در بین مشتریان کمک نماند.
عبدالعظیم نجاتی زاده، نسیبه روزبه، حسام الدین کمال زاده، مریم رضایی، فاطمه ناصریان، زینب جوذری،
دوره ۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
هدف: ناهنجاریهای مادرزادی از مهمترین دلایل معلولیت و مرگ کودکان در دنیا هستند. هدف از این پژوهش، راهاندازی سامانه ثبت و پایش این اختلالات به منظور کاهش مرگ و میر دوره پریناتال است.
روشها: سامانه تحت وب ثبت و پایش ناهنجاریهای مادرزادی مبتنی بر ثبت بیمارستانی به عنوان پژوهش کاربردی توسعهای در سال ۱۳۹۹به آدرس mis.hums.ac.ir طی هفت مرحله طراحی گردید. فرآیند جمعآوری دادهها شامل ثبت ناهنجاریها، آموزش کدگذاری، تصویربرداری، ارزیابی صحت دادهها و ارسال اطلاعات اجرا گردید. ثبت شامل تمام نوزادان زنده، مرگ جنینی و ختم حاملگی به همراه بررسیهای بالینی و پاراکلینیکی میباشد. این سامانه با نرمافزار فرابر دارای دو بخش شامل به ترتیب ۴۳ و ۲۰ عنصر دادههای مادری و نوزادی است.
نتایج: سامانه در فاز اول در دو بیمارستان زنان و زایمان دکتر شریعتی و خلیج فارس در بندرعباس راهاندازی شد. به تدریج همهی بیمارستانهای استان به شیوه ترکیبی فعال و غیرفعال تحت پوشش سامانه قرار گرفتند. ثبت ناهنجاریهای مادرزادی ماژور براساس ICD۱۰ صورت میگیرد. از زمان فعالیت تاکنون که چهار ماه میگذرد، هزار مورد تولد ثبت و تعداد ۱۸ مورد ناهنجاری مادرزادی ماژور تأیید گردید.
نتیجهگیری: این مطالعه برای اولین بار حداقل مجموعه دادههای مورد نیاز برای ثبت ناهنجاریهای مادرزادی در جنوب ایران را ارائه میدهد که میتواند در طراحی پرونده الکترونیک مفید باشد. این سامانه با جمعآوری هدفمند و دقیق اطلاعات سبب ارتقاء شاخصهای پرینیتال و مدیریت نواقص مادرزادی میشود.
اختر صیادی، صدیقه عابدینی، سمیره عابدینی، حسام الدین کمال زاده،
دوره ۹، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده
هدف رشد تعداد افراد مسن بهعنوان انقلاب خاموش پدیده قرن بیستویکم در کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه است که مراقبت از آنها به یکی از چالشهای جدی بهداشتی در سراسر جهان بهویژه در بیماریهای غیرواگیر تبدیل شده است. این مطالعه با هدف بررسی سواد سلامت و وضعیت خودمراقبتی سالمندان در ایران انجام شد. در این مطالعه مروری، مقالات بدون محدودیت زبانی در بانکهای اطلاعاتی ایرانمدکس، مگیران، دوآج، وبآوساینس، پابمد، ساینسدایرکت، اسکوپوس و پایگاه اطلاعات علمی جستوجو شدند.
روش ها درمجموع ۵۰۸ مقاله انجامشده در ایران از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۱ شناسایی شد که از این تعداد ۳۶ مقاله پس از حذف مقالات تکراری و با استفاده از چکلیست پریزما انتخاب شدند.
یافته ها پس از بررسی، مقالات به ۲ دسته اصلی طبقهبندی شدند. دسته اول شامل ۲۳ مقاله که به شرح سطوح خودمراقبتی در سالمندان پرداخته بودند. دسته دوم شامل ۱۳ مقاله که به تشریح وضعیت سواد سلامت سالمندان پرداخته بودند.
نتیجه گیری وضعیت خودمراقبتی و سواد سلامت سالمندان در ایران در سطح پایینی قرار دارد و به عوامل مختلفی مرتبط است. بنابراین توجه به عوامل مرتبطی که بر سواد خودمراقبتی و سلامت تأثیر مثبت دارد مانند برنامه مداخلات آموزشی، شایسته است.