جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ناصری

مهدیه شجاعی باغینی، طاهره ناصری بوری آبادی، مونا جودکی، سامیه ملایی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: در سال‌های اخیر، مراکز مراقبت سلامت کشور به‌ویژه بیمارستان‌ها درصدد مکانیزه کردن سیستم‌های اطلاعاتی خود برآمده‌اند. این پژوهش باهدف تعیین میزان پیشرفت سیستم‌های اطلاعاتی در بیمارستان‌های عمومی  آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال ۱۳۹۱ انجام شد.

روش ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی - مقطعی و جامعه موردبررسی شامل سیستم‌های اطلاعاتی چهار بیمارستان عمومی آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بود. در این پژوهش، نمونه‌گیری انجام نشد ابزار گردآوری در این پژوهش، بازبینه شاخص‌های ارزیابی سیستم اطلاعات بیمارستانی وزارت بهداشت بود. توصیف و تحلیل  داده‌ها  با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS نسخه ۱۳ و Excel انجام شد.

یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که بیشترین میزان پیشرفت ماشینی شدن سیستم اطلاعات بیمارستانی (۶۶/۹۱ درصد) مربوط به سیستم اطلاعات مدارک پزشکی و کمترین آن (۶۲/۱۵ درصد) مربوط به سیستم تصمیم‌یاری بود.

نتیجه‌گیری: تشکیل کمیته برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی، نظارت و کنترل اجرایی در سطح دانشگاه‌ها، تعیین دوره‌های بازآموزی، ارزیابی دوره‌ای سیستم اطلاعات بیمارستانی برای تعیین و رفع نقاط ضعف و تصویب و اختصاص بودجه به‌منظور ایجاد و یا توسعه سیستم اطلاعات بیمارستانی توصیه می‌گردد.


عبدالعظیم نجاتی زاده، نسیبه روزبه، حسام الدین کمال زاده، مریم رضایی، فاطمه ناصریان، زینب جوذری،
دوره ۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده

هدف: ناهنجاری‌های مادرزادی از مهم‌ترین دلایل معلولیت و مرگ کودکان در دنیا هستند. هدف از این پژوهش، راه‌اندازی سامانه ثبت و پایش این اختلالات به منظور کاهش مرگ و میر دوره پری‌ناتال است.
روش‌ها: سامانه تحت وب ثبت و پایش ناهنجاری‌های مادرزادی مبتنی بر ثبت بیمارستانی به عنوان پژوهش کاربردی توسعه‌ای در سال ۱۳۹۹به آدرس mis.hums.ac.ir طی هفت مرحله طراحی گردید. فرآیند جمع‌آوری داده‌ها شامل ثبت ناهنجاری‌ها، آموزش کدگذاری، تصویربرداری، ارزیابی صحت داده‌ها و ارسال اطلاعات اجرا گردید. ثبت شامل تمام نوزادان زنده، مرگ جنینی و ختم حاملگی به همراه بررسی‌های بالینی و پاراکلینیکی می‌باشد. این سامانه با نرم‌افزار فرابر دارای دو بخش شامل به ترتیب ۴۳ و ۲۰ عنصر داده‌های مادری و نوزادی است.
نتایج: سامانه در فاز اول در دو بیمارستان زنان و زایمان دکتر شریعتی و خلیج فارس در بندرعباس راه‌اندازی شد. به تدریج همه‌ی بیمارستان‌های استان به شیوه ترکیبی فعال و غیرفعال تحت پوشش سامانه قرار گرفتند. ثبت ناهنجاری‌های مادرزادی ماژور براساس ICD۱۰ صورت می‌گیرد. از زمان فعالیت تاکنون که چهار ماه می‌گذرد، هزار مورد تولد ثبت و تعداد ۱۸ مورد ناهنجاری مادرزادی ماژور تأیید گردید.
نتیجه‌گیری: این مطالعه برای اولین بار حداقل مجموعه داده‌های مورد نیاز برای ثبت ناهنجاری‌های مادرزادی در جنوب ایران را ارائه می‌دهد که می‌تواند در طراحی پرونده الکترونیک مفید باشد. این سامانه با جمع‌آوری هدفمند و دقیق اطلاعات سبب ارتقاء شاخص‌های پرینیتال و مدیریت نواقص مادرزادی می‌شود.

صادق شرفی، ساجده رهدار، سعید جلوای، زینب ناصری، فاطمه مقصودی، سارا مبارک، محبوبه ممتازان،
دوره ۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

هدف با توجه به شیوع بیماری کرونا در آخرین روزهای سال ۲۰۱۹ به‌ عنوان یک معضل بهداشتی در جهان و منع تجمع، آموزش مجازی در دانشگاه‌ها در پیش گرفته شد؛ بنابراین این پژوهش با هدف تعیین عوامل مؤثر بر میزان رضایت دانشجویان دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مناطق آمایشی ۱۰ ‌گانه کشور از آموزش مجازی در زمان شیوع کوویدـ۱۹ انجام شد.
روش ها این مطالعه به روش تحلیلی‌توصیفی، برای تعیین میزان رضایت دانشجویان از سیستم آموزش مجازی سال ۱۳۹۹ طراحی شد. جامعه آماری این پژوهش شامل همه دانشجویان دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مناطق آمایشی ۱۰ ‌گانه کشور بود. حجم نمونه‌ ۱۳۰۰ نفر برآورد شد. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسش‌نامه محقق‌ساخته استفاده شد که پایایی آن با‌ آلفای کرونباخ ۰/۷۶ تأیید شد. پس از تکمیل پرسش‌نامه‌ها، اطلاعات مربوط به هر پرسش‌نامه در نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۲ ‌ثبت و ‌تجزیه‌وتحلیل شد. 
یافته ها در این مطالعه، بیشترین میزان رضایتمندی دانشجویان در ۲ عامل شیوه ارائه دروس به دانشجو و برآورده شدن انتظارات دانشجویان بود. پس از آن، تعامل استاد با دانشجو، علاقه و نگرش دانشجویان و پایایی و قابلیت اعتماد به کارکرد فناوری عوامل رضایت‌بخش از دیدگاه دانشجویان بودند. بین همه متغیرهای پژوهش، از جمله شیوه ارائه دروس، برآورده شدن انتظارات دانشجویان از یادگیری، پایایی و قابلیت اعتماد به کارکرد فناوری با میزان رضایت دانشجویان همبستگی معناداری وجود داشت (P<۰۰۰۱).
نتیجه گیری نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد دانشجویان نسبت به دسترسی به امکانات مراکز آموزش‌های مجازی، یادگیری از طریق این روش و کاربرد روش آموزش مجازی در زمان شیوع کوویدـ۱۹ رضایت، رغبت و نگرش مثبتی دارند. پیشنهاد می‌شود با توجه به رغبت موجود، آموزش‌های لازم در این زمینه ارائه شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb