هدف سیستمهای اطلاعاتی بیش از ۳ دهه در سازمانهای مراقبتهای بهداشتی مورد استفاده قرار گرفتهاند، اما موارد موفقیتآمیز این سیستمها معمولاً کم است، این موضوع بهخصوص در مراکز مراقبت سلامت، جایی که سلامت انسانها در میان است، از اهمیت ویژهای برخوردار است. هدف پژوهش حاضر تعیین عاملهای موفقیت و شکست سامانه بهداشتی سیب در مراکز مراقبت سلامت تربت حیدریه از دیدگاه کاربران این سیستم است.
روش ها این مطالعه نوعی مطالعه توصیفیتحلیلی بود که در سال ۱۳۹۶ انجام شد و جامعه پژوهش تمام کاربران سامانه سیب مراکز و پایگاههای مراقبت سلامت در شهرستان تربت حیدریه بودند. نمونهگیری از بین آنها به روش تصادفی در دسترس انجام گرفت (۱۰۰ نفر). دادههای مطالعه حاضر با مراجعه حضوری پژوهشگر به پایگاهها و مراکز بهداشتی و ارائه پرسشنامه به کاربران سامانه سیب تکمیل شد. دادههای مطالعه پس از جمعآوری و کنترل نهایی با نرمافزار SPSS نسخه ۱۸ و ازطریق آمار توصیفی تحلیل شد.
یافته ها نتایج نشان داد بیشترین میانگین نمره عاملهای موفقیت سامانه سیب از دید کاربران به ترتیب مربوط به عاملهای اقتصادی (۱/۲۵±۲/۹۸)، عاملهای سیاسی (۰/۹۱±۲/۹۷) و عاملهای اخلاقی (۰/۹۱±۲/۹۱) بود و همچنین کمترین میانگین مربوط به عاملهای فرهنگی (۰/۶۱±۲/۴۳)، عاملهای سازمانی (۰/۵۷±۲/۵۲) و عاملهای آموزشی (۰/۶۸±۲/۵۹) بود.
نتیجه گیری کاربران در این مطالعه مهمترین عامل موفقیت سامانه را توجه به عاملهای اقتصادی و هزینه اثربخش بودن سامانه میدانستند و درعینحال یافتهها نشان میدهد که توجه به سیاستگذاریهای صحیح برای پیادهسازی و بهکارگیری اینگونه سامانهها از دیدگاه آنها اهمیت ویژهای دارد.