مقدمه: اطلاعات در هر لحظه به طور فزایندهای در حال تغییر و تولید است. از آنجا که در ایران جمعیت سالمندی رو به افزایش است، مدیران به دادههای واقعی و به هنگام در موقع تصمیمگیری نیازمندند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت سیستم اطلاعات مدیریت سلامت سالمندان ایران انجام گرفت.
روش ها: این پژوهش یک مطالعه کیفی است. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه مستندات وزارت بهداشت و دبیرخانه شورای عالی سالمندان در گام اول و کلیه اعضای هیات علمی طب سالمندان، مدیریت اطلاعات سلامت و مدیریت خدمات سلامت در گام دوم بودند. ابزار گردآوری در گام اول، فرم جمعآوری داده و در گام دوم، راهنمای مصاحبه بود. روش نمونهگیری هدفمند، گلوله برفی تا رسیدن به اجماع بود. در نهایت، یادداشتها و مصاحبهها جمعبندی شده و مورد تحلیل چارچوبی قرار گرفت.
یافتهها: یافتهها نشان داد، مستندسازی در کلیه مراکز بهداشتی و درمانی دستی است، گردش داده به صورت غیر مکانیزه صورت میگیرد و تحلیل و گزارش دهی دادهها کاغذی انجام میشود. در نهایت اطلاعات با تأخیر در اختیار تصمیمگیرندگان قرار میگیرد.
بحث و نتیجهگیری: متولی سلامت در ایران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که باید زیر ساخت مناسب را برای ایجاد سیستم یعنی ورود، پردازش و بازیابی اطلاعات سالمندان ایجاد کند. با توجه به جمعیت سالمندی، پیادهسازی سیستم اطلاعات مدیریت سلامت سالمندان در اولویت برنامههای این وزارت قرار دارد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |