دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 27-19 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشجوی کارشناسی ارشد، کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (2189 مشاهده)
هدف: چگونگی انتخاب رشته تحصیلی جوانب مختلف زندگی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بررسی عوامل موثر بر انتخاب رشته دانشجویان کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی کشور می‌تواند به شفافیت این موضوع کمک کند.
روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی و مقطعی که در سال 1398 به انجام رسید. جامعه‌ی پژوهش شامل همه دانشجویان مشغول به تحصیل در رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی بین سال‌های 1394 تا 1398 در مقطع تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکتری بودند که از طریق جدول مورگان تعداد 243 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه استاندارد بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های تی‌مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: نتایج پژوهش نشان داد از بین پنج مؤلفه "علاقه به رشته"، "اشتغال، درآمد و منزلت اجتماعی"، "نقش خانواده و دوستان"، "انگیزه‌های شخصی و خدمت به جامعه" و "موقعیت علمی و کادر آموزشی دانشگاه"؛ مؤلفه "موقعیت علمی و کادر علمی دانشگاه" بیشترین میانگین 3/53 و مؤلفه "نقش خانواده و دوستان" کمترین میانگین 2/17 را داشتند.
نتیجه‌گیری: از آنجایی که طبق نتایج، اسم و موقعیت علمی دانشگاه در انتخاب رشته بیشترین تأثیر را داشت، انتظار می‌رود مسئولین دانشگاه‌های دولتی بستر لازم را برای رشد و شکوفایی علمی دانشجویان فراهم نمایند. همچنین توصیه می‌شود جهت آشنایی با رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی حتی‌الامکان در سطح مدارس و رسانه‌های اجتماعی برنامه‌هایی تدارک دیده شود تا دانشجویان با انگیزه و علاقه شخصی به صورت هدفمند وارد این رشته شوند.
متن کامل [PDF 687 kb]   (759 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/1/28 | پذیرش: 1400/4/10 | انتشار: 1400/4/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.