دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران.
چکیده:   (3031 مشاهده)
هدف: فناوری­ های اطلاعاتی، ارتباطی و مخابراتی روز‌به‌روز در حال پیشرفت و گسترش هستند. یکی از این فناوری های جدید گوشی های هوشمند می باشد که امروزه علاوه بر نقش ارتباطی که دارد، می تواند در زمینه های اطلاعاتی و آموزشی نیز استفاده شود.
روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و روش آن توصیفی بود. جامعه آماری پژوهش 360 نفر از دانشجویان دانشکده علوم پزشکی آبادان که  به روش نمونه‌گیری طبقه ای و بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند بود. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق‌ساخته عبدالرضا ایزدی با پایایی 82 درصد استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها نیز از نرم‌افزار SPSS استفاده شده است.
نتایج: یافته ها حاکی از آن است که مهم‌ترین انگیزه دانشجویان برای استفاده از گوشی های هوشمند ارسال عکس، گفتگو کردن (پیامک و چت)، مشاهده فیلم و کلیپ بود. همچنین برای دسترسی به اینترنت، دسترسی به اخبار، خواندن کتب و مقالات الکترونیکی، حضور در شبکه های مجازی از گوشی های هوشمند تلفن‌همراه و برای جستجوی اطلاعات برای تحقیقات دانشگاهی، بعد از لپتاپ ها از گوشی های هوشمند تلفن‌همراه به بیش‌ترین میزان استفاده شد. دسترسی فوری به اطلاعات از هر نقطه، تبادل مستمر اطلاعات، امکان انجام چند کار هم‌زمان و جستجوی سریع اطلاعات نیز به عنوان محبوب ترین مزیت های گوشی های هوشمند معرفی شدند.
نتیجه‌گیری: با توجه به این که گوشی های هوشمند نقش به سزایی را در زندگی های امروزی به خود اختصاص داده اند؛ باید از قابلیت های مختلف این دستگاه های هوشمند در جهت پیشبرد اهداف خود و برطرف کردن مشکلات روزمره در جهت ایجاد یک زندگی هر چه راحت تر و بهتر استفاده کرد.
متن کامل [PDF 329 kb]   (786 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/9/12 | پذیرش: 1399/12/12 | انتشار: 1399/12/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.