دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1399 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 73-66 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maserat E, Mohammadzadeh Z, Kariminejad R. Review of challenges and opportunities health information technology-based art therapy in education and treatment. JMIS 2020; 6 (1) :66-73
URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-215-fa.html
مسرت الهام، داودی سمیه، محمدزاده زینب، کریمی نژاد رضا. مروری بر چالش‌ها و فرصت‌های به‌کارگیری هنر در عرصه آموزش و درمان مبتنی بر فناوری اطلاعات سلامت. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1399; 6 (1) :66-73

URL: http://jmis.hums.ac.ir/article-1-215-fa.html


گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
چکیده:   (4231 مشاهده)
هدف: با توجه به قابلیت‌ها و پتانسیل‌های فناوری اطلاعات سلامت در عرصه هنر درمانی و نقش مؤثر آن در افزایش کیفیت زندگی بیماران و ارتقاء توانمندی‌های پرسنل مراقبت بهداشتی، هدف از این مطالعه مروری بر چالشها و فرصتهای به‌کارگیری هنر در عرصه آموزش و درمان مبتنی بر فناوری اطلاعات سلامت است.
منابع اطلاعات یا داده‌ها: در این مطالعه مروری بر پایگاه‌های علمی انگلیسی شامل PubMed، Scopus، ،Science Direct ProQuest، Ovid، Google Scholar و نیز پایگاه‌های علمی فارسی شامل IranMedex، MagIran، IranDoc، SID انجام گرفت.
روش‌های انتخابی برای مطالعه: در پژوهش حاضر، ابتدا مقالات و نرم‌افزارهای مرتبط با کاربرد فناوری اطلاعات در هنردرمانی از سایت‌ها و پایگاه داده‌های معرفی‌شده جستجو گردید. کلیدواژه‌های مورد استفاده برای جستجو از منابع الکترونیکی شامل Art therapy،Medical Education، Treatment، Information technology، Expert system، Virtual reality، Telehealth بود. در ادامه استخراج نتایج از مقالات مرتبط صورت گرفت.
ترکیب مطالب و نتایج: نتایج در سه بخش کاربرد هنر در پزشکی، کاربرد فناوری اطلاعات در هنردرمانی و چالش‌های این حوزه ارائه گردید. در بخش کاربرد هنر در پزشکی سه محور بهبود آموزش به بیمار، نبود آموزش دانشجویان و پرسنل مراقبت بهداشتی و بهبود پیامدهای بالینی مورد بررسی قرار گرفت. در حوزه کاربرد فناوری اطلاعات در هنردرمانی مروری بر فناوری‌هایی از قبیل واقعیت مجازی، سیستم‌های خبره و سلامت از راه دور صورت پذیرفت. چالش‌های اصلی شناسایی ‌شده در این حیطه مواردی مانند هزینه بالا و محرمانگی اطلاعات بود.
نتیجه‌گیری: مقبولیت بالای به‌کارگیری فناوری اطلاعات در جوامع، به‌ عنوان فرصتی برای درمانگران محسوب می¬گردد تا هنر را در بستر فناوری اطلاعات به اشتراک عموم درآورند. در طراحی برنامه های هنردرمانی مبتنی بر فناوری اطلاعات باید به فرایند اجرا، زمان اجرا و نوع مداخلات هنری و تکنولوژی براساس شرایط حاکم توجه کرد.
متن کامل [PDF 468 kb]   (1039 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/11/26 | پذیرش: 1399/3/6 | انتشار: 1399/3/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb