دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1399 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 24-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sheikh Taheri A, Rafati Fard Y, Eghbali A. Mobile-based self-care educational needs assessment for parents of children with acute Lymphoblastic Leukemia. JMIS 2020; 6 (3) :16-24
شیخ طاهری عباس، رفعتی فرد یداله، اقبالی عزیز. نیازسنجی آموزشی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن‌همراه برای والدین کودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک‌ حاد. اطلاع‌رسانی پزشکی نوین. 1399; 6 (3) :16-24

کارشناسی ارشد، انفورماتیک پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
هدف: برنامه‌­های کاربردی موبایل راهکار نوینی برای آموزش به والدین کودکان سرطانی است. هدف مطالعه حاضر به شناسایی نیازهای آموزشی جهت طراحی برنامه کاربردی برای والدین کودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد بود.
روش‌ها: این پژوهش توصیفی است. اطلاعات از طریق پرسشنامه محقق‌ساخته که روایی و پایایی آن مورد ارزیابی قرار گرفت، جمع‌آوری شده است. جامعه پژوهش کلیه پزشکان انکولوژیست کودکان در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی (16 نفر) که به روش سرشماری انتخاب شدند. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS تحلیل شد.
نتایج: نتایج نشان داد در بین مفاهیم اصلی بیماری فقط روش‌های پیشگیری از سرطان خون ضروری تشخیص داده نشد. ملاحظات و نکات شیمی‌درمانی، همه موارد مرتبط با مدیریت تغذیه و رژیم غذایی، گروه مثبت‌گرایی، پیوند مغزاستخوان و مدیریت فعالیت‌های بدنی ضروری تشخیص داده شدند.
نتیجه‌گیری: از آن جا که الزامات مورد نیاز برای طراحی نرم‌افزار آموزشی برای آموزش والدین دارای کودک سرطانی به صورت پایه‌­ای بدست آمد، با تعیین قابلیت­‌های فنی نرم‌افزار­ آموزشی می‌توان به آموزش خودمراقبتی والدین این کودکان کمک کرد و از مشکلات این والدین کاست.
کلیدواژه‌ها: برنامه کاربردی، آموزش، خودمراقبتی، لوسمی لنفوبلاستیک حاد.

دریافت: 1399/6/14 | پذیرش: 1399/9/30 | انتشار: 1399/9/30