دکتر بهروز علیزاده سواره، خانم زهرا باقری، دکتر آزاده بشیری،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده
مقدمه: با افزایش جمعیت سالمندان، کیفیت زندگی آنها تحت تأثیر قرار میگیرد. این مطالعه به بررسی فناوریهای پایش از راه دور برای بهبود مراقبتهای خانگی سالمندان میپردازد.
روش کار: این مطالعه مروری روایی در سال ۲۰۲۳ و به روش کتابخانه ای و با جست و جوی کلید واژه های پایش از راه دور، مراقبت در منزل، سالمند و فناوری در پایگاه داده های PubMed، Google Scholar، Scopus و ScienceDirect انجام گرفت.
یافته ها: در این پژوهش، بیست مقاله بررسی و نه فناوری شناسایی گردید. هفت مقاله به سیستمهای نظارت از راه دور، هفت مقاله به خانههای هوشمند و اینترنت اشیا، دو مقاله به دستگاههای پوشیدنی، و بقیه به فناوری های سلامت همراه، پشتیبانی تلفنی، هوش مصنوعی، حسگرها و روباتیک پرداختهاند. جمعآوری و نظارت بر علائم حیاتی از مهمترین عملکردهای فناوریهای پایش از راه دور بود. پانزده مطالعه نتایج مثبتی از جمله کاهش هزینههای مراقبتهای بهداشتی و بهبود کیفیت زندگی بیماران را نشان دادند.
نتیجه گیری: فناوریهای پایش از راه دور با ایجاد ارتباط موثر بین سالمندان و مراقبین سلامت، نظارت بر علائم حیاتی، مصرف دارو، فعالیت و شرایط عاطفی، وضعیت سلامت سالمندان را پیشبینی و در صورت خطر هشدار میدهند. این فناوریها با کاهش بستری در بیمارستان، کاهش هزینهها و بار مراقبین، بهبود نتایج مراقبتهای بهداشتی و افزایش رفاه سالمندان، کیفیت زندگی آنان را بهبود میبخشند.