جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای معینی

علیرضا حیدری، سکینه بیگم کاظمی، محمدجواد کبیر، زهرا خطیرنامنی، عباس بدخشان، منصوره لطفی، سجاد معینی، آمنه کمال غریبی، عبدی کر،
دوره ۹، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده

هدف  افزایش حمایت سازمانی ادراک‌شده موجب می‌شود افراد به سازمان حس تعلق بیشتری داشته و گرایش کمتری به ترک شغل داشته باشند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط تمایل به ترک خدمت با حمایت سازمانی درک‌‌شده در پرستاران شاغل در بیمارستان‌های شهر گرگان انجام شد.
روش ها این مطالعه مقطعی در سال ۱۴۰۰ انجام شد و ۲۹۳ پرستار از ۱۶ بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گلستان به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای با تخصیص متناسب و به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسش‌نامه‌ای شامل ۳ قسمت مشخصات جمعیت‌شناختی، پرسش‌نامه تمایل به ترک خدمت کیم و همکاران و پرسش‌نامه حمایت سازمانی ادراک شده آیزنبرگر و همکاران بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۱۶تحلیل شد.
یافته ها میانگین نمرات پرسش‌نامه تمایل به ترک خدمت ۳۹/۹۱ با انحراف‌معیار ۱۲/۱۸ و میانگین نمرات پرسش‌نامه حمایت سازمانی ادراک‌شده ۲۳/۶۶ با انحراف‌معیار ۶/۶۰ به دست آمد. بین ترک خدمت و حمایت سازمانی درک‌شده توسط پرستاران ارتباط منفی معناداری وجود داشت (۰/۰۰۱>P).
نتیجه گیری تمایل به ترک خدمت پرستاران و حمایت سازمانی درک‌شده در سطح متوسط بود. با کاهش حمایت سازمانی درک‌شده توسط پرستاران، تمایل به ترک خدمت افزایش می‌یابد. لازم است با ایجاد بستری برای حمایت از پرستاران، به‌گونه‌ای‌که این حمایت برای آن‌ها به‌خوبی ملموس و قابل درک باشد، زمینه رضایت شغلی آن‌ها را فراهم و مانع ترک خدمت‌شان شود.

محمدجواد کبیر، علیرضا حیدری، زهرا خطیرنامنی، سجاد معینی، سکینه بیگم کاظمی، امیرحسین رحیمی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

هدف بخش اورژانس بیمارستانی به دلیل پذیرش پرحجم‌ترین و حساس‌ترین گروه بیماران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این مطالعه با هدف تعیین بار مراجعات غیرضروری به بخش‌های اورژانس و هزینه‌های ناشی از آن در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی گلستان انجام شد.
روش ها این مطالعه توصیفی از نوع مقطعی بود. جامعه آماری شامل همه بیمارانی بود که طی سال ۱۳۹۸ به واحد اورژانس بیمارستان‌های دانشگاه علوم‌پزشکی گلستان مراجعه کردند. بیمارانی که نیازمند اقدامات اورژانس درمانی نبوده و از نظر تریاژ در سطوح چهارم و پنجم قرار داشتند، به عنوان موارد غیرضروری استفاده از اورژانس در نظر گرفته شدند. همچنین با استفاده از سیستم اطلاعات بیمارستان‌ها و به روش هزینه‌یابی بالا به پایین، هزینه‌های خدمات استخراج شد. روش نمونه‌گیری در این پژوهش، به صورت تمام‌شماری بود. برای توصیف داده‌ها از روش‌های آمار توصیفی در نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۳ استفاده شد
یافته ها از ‌۵۱۹۲۰۴ بیمار مراجعه‌کننده به اورژانس بیمارستان‌ها، ۲۱۸۰۳۷ نفر(۴۲ درصد) به عنوان مراجعات غیرضروری در نظر گرفته شد. از کل بیماران مراجعه‌کننده، ۴۳ درصد مرد و ۵۷ درصد زن بودند. هزینه کل خدمات در بار مراجعات غیرضروری به بخش‌های اورژانس ۴۳,۸۵۶,۸۸۷,۰۰۰ ریال و در تریاژ ۴، ۴۲,۰۹۴,۰۰۰,۰۰۰ ریال و در تریاژ ۵، ۱,۷۶۲,۸۸۷,۰۰۰ ریال بوده است.
نتیجه گیری تعداد موارد مراجعات غیرضروری به بخش‌های اورژانس بیمارستان‌های دانشگاه علوم‌پزشکی گلستان نسبتاً قابل توجه است و منجر به هدررفت قابل ملاحظه منابع بیمارستانی می‌شود. کاهش خدمات غیرضروری در بیمارستان‌ها ضمن کاهش هزینه‌های نظام سلامت موجب ارتقای کیفیت خدمات هم خواهد شد.

الهام بگلری بگلر، مجید خادم رضائیان، محمد معینی نوده، لیدا جراحی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده

هدف کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی کشور‌ها تا حد زیادی به میزان تولید، انتشار و به‌کار‌گیری دانش به‌روز در حیطه‌های پزشکی بستگی دارد. یکی از مهم‌ترین سیاست‌های ایران پس از انقلاب اسلامی نیز ارتقای رشد علمی کشور بوده است. در همین راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین روند تولید علم در حوزه‌های مختلف زیست پزشکی در ایران طی ۲ دهه اخیر (۱۹۹۶-۲۰۱۷) و مقایسه آن با سایر کشور‌ها انجام شد.
روش ها در این مطالعه مقطعی، شاخص‌های میانگین تعداد مقالات چاپ‌شده، میانگین تعداد استناد‌ها و میانگین تعداد استناد‌ها به ازای هر مقاله از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۷ میلادی برای حوزه‌های مختلف زیست پزشکی و نیز به تفکیک سال و کشور با استفاده از پایگاه استنادی اسکوپوس بررسی و مقایسه شد. آمار توصیفی شامل روند تغییرات تعداد مقالات و استناد‌ها، در کل و به تفکیک حوزه‌های مختلف زیست پزشکی و رتبه ایران در رشد علمی با سایر کشور‌ها در سال‌های مختلف مقایسه و در حوزه‌های گوناگون محاسبه شد.
یافته ها روند انتشار مقالات پژوهشگران ایرانی در حوزه زیست پزشکی که در پایگاه استنادی اسکوپوس نمایه شده، به‌ویژه در ۱۰ سال اخیر (۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷) رشد قابل‌توجهی داشته است. به‌موازات افزایش تعداد مقالات چاپ‌شده، تعداد استناد‌های ارجاع‌شده به مقالات نیز در ایران از سال ۲۰۰۹ به بعد همواره بالاتر از میانگین جهانی بوده است. اما از سوی دیگر، میانگین تعداد استناد‌ها به ازای هر مقاله در ایران غالباً پایین‌تر از میانگین جهانی بوده و رشد قابل‌ملاحظه‌ای نداشته است. بررسی رتبه ایران در سطح جهانی از‌نظر تعداد استناد‌ها نشان داد رتبه ایران در این شاخص از ۷۲ در سال ۱۹۹۶ به رتبه ۲۴ در سال ۲۰۱۷ صعود کرده است. رتبه ایران در سطح جهانی از‌نظر تعداد مقالات چاپ‌شده نیز از رتبه ۶۳ در سال ۱۹۹۶ به رتبه ۱۸ در سال ۲۰۱۷ ارتقا یافته بود. در سال ۲۰۱۷، ۵ حوزه برتر از‌نظر میانگین تعداد استناد به‌ترتیب عبارت بودند از: رادیولوژی، بهداشت عمومی، عفونی، انکولوژی و غدد.
نتیجه گیری نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که رتبه ایران در تولید علم در سطح جهانی طی بازه زمانی مورد‌بررسی بهبود یافته و پیشرفت کرده است. با وجود این، همواره ضعف قابل‌توجهی در شاخص تعداد استناد‌ها به ازای هر مقاله در ایران وجود داشته که ضروری است برای بهبود آن سیاست‌های لازم مدنظر قرار گیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Modern Medical Information Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb