هدف: هدف از پژوهش حاضر، تحلیل محتوای برنامه آموزشی دوره کارشناسی پیوسته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی مصوب سال ۱۳۹۶ براساس توانمندی های مندرج در متن برنامه آموزشی بود.
روشها: پژوهش حاضر به روش تحلیل محتوای کمّی انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دروس پایه، اختصاصی اجباری، اختیاری و کارآموزی های مندرج در برنامه درسی رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی مصوب سال ۱۳۹۶ تشکیل می داد. ابزار گردآوری داده ها سیاهه وارسی بود. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق کدگذاری و آمار توصیفی شامل فراوانی و میزان مطابقت انجام شد.
نتایج: یافته ها نشان داد که درس های سرفصل کارشناسی کمترین انطباق را با مؤلفه های پژوهش و نگارش مقالات علمی، تفکر انتقادی و مهارت های ارتباطی دارند و بیشترین تطابق را با مؤلفه های ارتباطات و آموزش مربوط به توانمندی های اختصاصی داشتند و مؤلفه های پژوهش، فناوری، ارزیابی علم و مشاوره تنها در دروس مرجع انعکاس نسبتاً خوبی داشتند. همچنین نتایج نشان داد مهارت های پژوهشی کتابداران پزشکی، مورد بی توجهی قرارگرفته است .دروس پایه و دروس مرجع کمترین تطابق را با مهارت های عملی مورد انتظار داشتند. مؤلفه های جستجوی اطلاعات و سازماندهی، تطابق نسبتاً خوبی با دروس مورد تحلیل داشتند.
نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر حاکی از آن است که توانمندیها و به ویژه مهارت های مورد انتظار در درس های سرفصل مقطع کارشناسی رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی به خوبی انعکاس نیافته اند. بر این اساس، بازنگری در آموزش این رشته در ایران و گنجاندن واحدهای نظری و عملی در سرفصل های رشته که به آموزش مهارت های تخصصی کتابدار پزشکی و بالینی بپردازد، ضروری است