دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 46-38 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه پاتولوژی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
چکیده:   (2323 مشاهده)
هدف: رشته بیماری‌های دهان، فک و صورت به عنوان تخصص به نسبت جوان است. بنابراین در این مطالعه آگاهی پزشکان، دندان‌پزشکان و بیماران از حیطه‌های فعالیت متخصصین بیماری‌های دهان، فک و صورت در شهر سمنان ارزیابی شده است.
روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که در سال 1396 انجام شده است، پرسشنامه‌ای در حیطه‌های مختلف مرتبط با رشته تخصصی بیماری‌های دهان و فک و صورت طراحی شد و بعد از تأیید روایی و پایایی، در اختیار 400 نفر از افراد بالغ جامعه با سواد خواندن و نوشتن از بیماران مراجعه‌کننده به کلینیک دندانپزشکی دانشکده دندانپزشکی و بیمارستان کوثر سمنان، پزشکان عمومی، پزشکان متخصص، دندانپزشکان عمومی و دندانپزشکان متخصص قرار گرفت. روش نمونه‌گیری سرشماری و نرم‌افزار مورد استفاده SPSS بود. آزمون‌های کلموگروف‌ااسمیرنوف، من‌ویتنی، کروسکال‌والیس و کای‌اسکوئر در تحلیل داده‌ها استفاده شد. سطح معنی‌دار 5 درصد بوده است.
نتایج: در نتایج به دست آمده از آنالیز داده‌ها گروه افراد عادی در حیطه طرح درمان و ارجاع (25 درصد)، گروه پزشکان عمومی و دندانپزشکان متخصص در حیطه بیماری‌ها (به ترتیب 34/25 و 31/8 درصد) و تومور غدد بزاقی (به ترتیب 9/15 و 15/9درصد)، گروه پزشکان متخصص در حیطه جراحی‌های دهان (22/1 درصد)، گروه دندانپزشکان عمومی در حیطه خدمات دندانپزشکی به بیماران خاص (33درصد) بیشترین ضعف را داشتند.
نتیجه‌گیری: با توجه به بررسی نتایج پژوهش، الزام دقت‌ نظر در برنامه‌ریزی‌های آموزشی برای گروه‌های هدف در زمینه‌ای که بیشترین ضعف آگاهی را داشتند، مورد توجه قرار گیرد.

متن کامل [PDF 312 kb]   (759 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/11/22 | پذیرش: 1400/4/10 | انتشار: 1400/4/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.