دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1399 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 62-55 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه انفورماتیک پزشکی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (3967 مشاهده)
هدف: آموزش مبتنی بر شواهد به کارگیری بهترین شواهد علمی در کلیه ابعاد آموزش می باشد. به دلایلی نظیر عدم دسترسی به منابع علمی معتبر و کمبود وقت تمایل کمی به استفاده از شواهد الکترونیکی در آموزش وجود دارد. این مطالعه با هدف طراحی چارچوبی برای معیارهای ارزیابی منابع الکترونیکی آموزش مبتنی بر شواهد انجام گردیده است.
روش‌ها: مطالعه توصیفی کاربردی حاضر به روش دلفی انجام شد. جامعه آماری را 12 نفر از متخصصان و خبرگان گروه پزشکی مبتنی بر شواهد، آموزش پزشکی، پزشکی اجتماعی، کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی، انفورماتیک پزشکی و مدیریت اطلاعات سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز و برخی دانشگاه‌های دیگر کشور  تشکیل دادند. ابزار گردآوری داده چک‌لیست محقق ساخته‌ بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار Excel استفاده شد و برای تک‌تک داده‌ها شاخص CVR و CVI محاسبه شد و براساس جمع‌بندی نظرات حاصل معیارهای غیرضروری حذف گردید.
نتایج: براساس یافته‌ها از بین 182 معیاری که در چک‌لیست اولیه بود در نهایت 60 معیار مورد تایید متخصصین قرار گرفته و وارد چارچوب شدند. معیارهای مربوط به گروه بازیابی و خدمات وب‌سایت بیشتر مورد توجه قرار گرفتند و معیارهای گروه‌های پوشش، کارایی، ارزیابی پیوند و ارزیابی راهنما به دلیل عدم کسب نمره لازم از چارچوب نهایی حذف گردیدند
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر منتج به تدوین چارچوب معیارهای ارزیابی منابع الکترونیکی آموزش مبتنی بر شواهد با 60 معیار شد تا به عنوان یک ابزار در جهت ارزیابی منابع الکترونیکی آموزش مبتنی بر شواهد مورد استفاده قرار بگیرد.
متن کامل [PDF 850 kb]   (1101 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/6/10 | پذیرش: 1399/9/30 | انتشار: 1399/9/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.