دوره 4، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1397 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 25-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
چکیده:   (3952 مشاهده)
هدف: این پژوهش با هدف تعیین میزان آگاهی اساتید و دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از کاربردهای سیستم اطلاعات جغرافیایی انجام شد.
روش‌ها: پژوهش توصیفی- مقطعی حاضر در سال 1394-1393 انجام شد. جمعیت موردپژوهش 162 نفراز دانشجویان و اساتید دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بود. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر اهداف پژوهش گردآوری شد. برای استانداردسازی و معتبر کردن پرسشنامه از متخصصین برای بررسی کیفی پرسشنامه استفاده شد. پایایی پرسشنامه با روش آلفا-کرونباخ بررسی شد. وداده های پرسشنامه ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 16مورد تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: آزمون دقیق فیشر تفاوت معناداری بین دو گروه اساتید و دانشجویان در آگاهی از کاربرد GIS در حوزه سلامت را نشان داد (029/0=P). هر دو گروه از اساتید و دانشجویان و نمره کل آنان از سوالات آگاهی از حد وسط نمره پایین تر بودند. بین میزان آگاهی دانشجویان و اساتید از GIS در ارائه تصویری از نحوه ارائه خدمات بهداشتی و امکانات موجود تفاوت معنی داری وجود داشت (049/0=(P گر چه میانگین نمره آگاهی در بین دو گروه کم بود.
 نتیجه‌گیری: نتایج مبین این است که سطح آگاهی هر دو گروه کم بوده است که احتمالا به نفایص آموزشی دانشگاهی در برنامه ریزی آموزشی گرو های بهداشتی در دانشگاهها و کمبود واحدهای درسی در خصوص سیستم اطلاعات جغرافیایی می باشد.با توجه به کاربردهای زیاد این سیستم در برنامه ریزیهای درمانی و آموزشی لزوم آموزش کاربردی آن در دانشگاههای علوم پزشکی ضروری است.

متن کامل [PDF 330 kb]   (1035 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/5/2 | پذیرش: 1397/9/20 | انتشار: 1397/12/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.